Economia

UdG i Roberlo milloren la logística

Han desenvolupat un simulador que ajuda a incrementar l’efectivitat

La Universitat de Girona (UdG) i l’empresa gironina Roberlo han desenvolupat un projecte de col·laboració que ha permès crear un simulador capaç d’incrementar l’eficiència i optimitzar l’espai d’emmagatzematge dels centres logístics.

La nova eina fa una anàlisi de les dades històriques dels moviments del magatzem i proposa quins són els productes que cal que tinguin una posició de picking assignada per reduir i optimitzar el temps de preparació de les comandes. A més, el programa també permet simular l’eficiència del magatzem en tot tipus de configuracions, considerant projeccions de futur dels diferents productes.

Apostar per les sinergies

Els responsables que han encapçalat aquest projecte són, per part de Roberlo, Lluís Pujadas, manager de logística; Marçal Carmaniu, director d’operacions, i Moisés Félez, director industrial; i pel que fa a la UdG, l’investigador Rudi de Castro, especialista i professor de logística, que és el responsable de la programació del simulador. “En un moment en què es parla tant d’una millor col·laboració entre universitat i empresa privada, des de Roberlo no ens ho vam pensar dues vegades. Vam apostar per traduir intencions en exemples concrets i en benefici mutu”, detalla Lluís Pujadas.

L’eina s’ha programat perquè sigui un programa intuïtiu, pràctic i fàcil d’aplicar. Fins ara, ja ha permès incrementar al voltant d’un 10% l’eficiència del departament d’expedicions de Roberlo, encarregat de la preparació i la distribució de les comandes que s’envien a més de 120 països.

La iniciativa va néixer a principis del 2018 de la multinacional gironina davant la necessitat d’obtenir el màxim rendiment del seu magatzem i de l’espai destinat a picking per a la preparació de les comandes al centre logístic que Roberlo té al CIM la Selva, situat a Vilobí d’Onyar.

En xifres, el programa ha permès reduir unes 2.000 hores de treball anual incrementant la productivitat i alliberant recursos per atendre possibles urgències. Paral·lelament, cal destacar que aquest sistema de funcionament pot ser aplicable a altres empreses que compaginen la venda al detall i a l’engròs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.