Economia

Nissan presenta el preavís d’ERO per a 600 empleats

Els sindicats preparen un calendari de mobilitzacions pel Saló de l’Automòbil, que tindrà lloc de l’11 al 19 de maig

La multinacional planteja prejubilacions i els treballadors volen garanties

Després de quatre reunions sense arribar a un acord, finalment Nissan va presentar ahir un preavís d’expedient de regulació d’ocupació (ERO) per a 600 persones, tal com ja havia avançat, tots ells treballadors de les plantes que té al polígon de la Zona Franca de Barcelona i a Montcada i Reixac.

Davant la falta d’acord amb els sindicats, la companyia va anunciar ahir la mesura als representants dels treballadors, i va avisar que la seva intenció és prioritzar “les mesures de caràcter voluntari i un pla de prejubilacions”, segons va dir l’empresa a través d’un comunicat. Les condicions que ofereix la direcció en el pla d’acomiadaments són “compensar els treballadors que s’acullin a les prejubilacions amb un 80% del salari net fins a la jubilació als 63 anys”.

Els sindicats lamenten la “irresponsabilitat” de la direcció i la falta d’un pla de futur de les plantes catalanes, segons van criticar UGT i CCOO.

La decisió de la multinacional obre, doncs, un període de 14 dies perquè els representants dels treballadors puguin constituir una comissió negociadora, de manera que les negociacions no s’iniciaran fins al 30 d’abril. Amb tot, els sindicats ja preparen un calendari de mobilitzacions passat festes i busquen mostrar el seu desacord amb la mesura durant el transcurs del Saló de l’Automòbil, que tindrà lloc a Montjuïc entre els dies 11 i 19 de maig.

En el comunicat de la companyia automobilística, Nissan explica que aquesta decisió persegueix l’objectiu d’arribar a un acord que permeti portar a terme les mesures d’ajust necessàries per poder garantir la competitivitat i la sostenibilitat de les plantes de Barcelona.

Per la seva banda, els sindicats mantenen la voluntat negociadora “per buscar un futur industrial, una garantia d’ocupació i unes prejubilacions dignes i amb garanties per als treballadors de Nissan”, segons un comunicat que CCOO va fer circular entre els seus afiliats i tots els treballadors.

Nissan va insistir en la seva intenció d’invertir 70 milions d’euros en una nova planta de pintura d’última generació d’acord amb els nous requisits mediambientals, una inversió que està condicionada a la consecució de les mesures d’ajust plantejades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.