Economia

La Generalitat convoca a mediació la direcció i el comitè de Nissan

Les dues parts es reuniran al departament de Treball el proper dilluns, el dia abans de la presentació d’un ERO que afecta 600 treballadors

El comitè d’empresa crida la plantilla a mobilitzar-se

La direcció i el comitè de Nissan han estat convocats a una mediació al departament de Treball de la Generalitat dilluns que ve, un dia abans de la data prevista per a la presentació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), davant el fracàs de les converses mantingudes fins ara.

L’última reunió entre les dues parts, celebrada ahir dijous, va acabar de nou sense acord sobre l’ERO, que preveu la sortida de 600 treballadors dels centres de Nissan a Zona Franca i Montcada i Reixac (Vallès Occidental) per millorar la seva competitivitat.

L’acord no va ser possible malgrat que la companyia ha plantejat noves millores salarials i de compensació de les prejubilacions, segons l’empresa.

En un comunicat, la direcció de Nissan Motor Ibèrica ha acusat aquest divendres el comitè de caure en l’“immobilisme” i reclama als representants dels treballadors que “demostrin voluntat de diàleg i negociació” per arribar a un acord.

En aquesta línia, els insta a tenir en compte “l’entorn, la situació de la planta i l’oportunitat de futur que ofereix la multinacional”.

De la seva banda, el comitè reclama que es garanteixi el treball i el futur de les plantes de Barcelona i una sortida “digna” per als treballadors afectats per l’ajustament.

Els sindicats demanen que les prejubilacions es facin en les mateixes condicions que van tenir els treballadors que van abandonar la companyia fa un mes: el 90% del sou net fins a la jubilació als 63 anys.

Mobilització

El comitè d’empresa de Nissan ha fet una crida aquest divendres a la mobilització de la plantilla el proper dilluns davant la seu del departament de Treball, on se celebrarà una reunió de mediació urgent per intentar evitar l’ERO.

En un comunicat signat per CCOO, els representants dels treballadors convoquen dues concentracions, una a dos quarts d’onze i una altra a les sis, davant les dependències de la Generalitat per mostrar un “rebuig total” a les propostes de la direcció d’acomiadar més de 600 persones.

L’objectiu dels sindicalistes és “contrarestar la pressió que està exercint la direcció sobre la plantilla”. Aquest mateix divendres, l’equip directiu ha demanat als treballadors que “s’allunyin de la posició immobilista” i que treballin per aconseguir un acord abans del 30 d’abril, la data prevista per tirar endavant amb l’ERO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.