Política

Colau denuncia electoralisme en la falta de mossos

L’alcaldessa recorda que no han augmentat des de l’any 2009

Forn la titlla de “deshonesta i impresentable”

L’alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció per Barcelona en Comú, Ada Colau, va acusar ahir el Departament d’Interior, que dirigeix el conseller Miquel Buch, del PDeCAT, “d’abandonar la seguretat a Barcelona”, i no va descartar que darrere d’aquesta situació pugui haver-hi “finalitats electorals”, durant un esmorzar informatiu del Fòrum Europa Tribuna Catalunya. L’alcaldessa va assegurar: “En tot el mandat mai no he fet guerra política amb això”, i hi va afegir: “M’he esforçat a mantenir la lleialtat institucional.” Tot i això, Colau ja s’havia queixat via Twitter el 18 d’abril: “Ahir a la Junta de Seguretat vaig tornar a reclamar el mínim de 150 agents de Mossos que Barcelona necessita abans de l’estiu. Però la cadira del conseller Miquel Buch estava buida. El govern continua obviant les seves responsabilitats i posa en joc la seguretat de Barcelona.”

Colau va denunciar a l’esmorzar d’ahir que des del 2009 no augmenta el nombre de Mossos d’Esquadra a Barcelona i que “la situació de desgovern, des d’abans del 155” ha repercutit en la seguretat de Barcelona, on han augmentat els delictes i la seguretat s’ha convertit en la principal preocupació dels veïns, segons l’últim Baròmetre municipal.

La candidata a la reelecció, que ha fet arribar la seva queixa per escrit a Buch, va desvelar que el dispositiu previst dels Mossos en un desallotjament del top manta al Portal de la Pau no va aparèixer, que la Guàrdia Urbana va haver d’actuar sola la setmana passada en els disturbis de seguidors del Liverpool a la plaça Reial o que han “suspès” la seva presència al Raval.

“Deshonesta”

Mentre la consellera de Presidència, Meritxell Budó, va exigir a Colau que “no polititzi” el tema de la seguretat ni l’utilitzi com a “arma electoral”, el candidat de Junts per Catalunya (JxCat), Joaquim Forn, va anar més enllà i en una piulada va assegurar: “Ja fa molt de temps que els Mossos són víctimes d’una campanya d’atacs intolerables que tenen per objectiu el seu desprestigi. Que ara s’hi sumi Colau per electoralisme i intentar tapar el seu fracàs en la gestió de la seguretat és del tot deshonest i impresentable.” El director general dels Mossos, Andreu Joan Martínez, en una roda de premsa convocada per respondre a Colau, va afirmar que les declaracions eren “radicalment falses”, va voler donar valor a la “fantàstica” feina dels cossos policials i va assegurar que la coordinació amb la Guàrdia Urbana és “millor que mai”. El cap hi va afegir: “Aquestes declaracions, malauradament, només les podem entendre amb una clara intencionalitat i una òptica electoral”, ja que, segons considera, “confonen la ciutadania”.

LES FRASES

He de denunciar l’abandonament de la ciutat i no voldria pensar que sigui amb finalitats electorals
Ada Colau
Alcaldessa de Barcelona
Colau ataca els Mossos per tapar el seu fracàs en seguretat
Joaquim Forn
Candidat de jxcat en les eleccions municipals


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.