Gran angular

Barcelona acull l’ITMA, el Mobile de la maquinària tèxtil

Els més de 220.000 metres quadrats que té el recinte de Gran Via de la Fira de l’Hospitalet de Llobregat acolliran entre el 20 i el 26 de juny la fira més important de maquinària tèxtil del món: ITMA, on els principals fabricants exposaran les seves innovacions.

Es tracta d’un dels principals esdeveniments industrials d’Europa, que se celebra cada quatre anys de manera itinerant a diferents ciutats europees i que generarà un impacte econòmic a Barcelona comparable al del Mobile World Congress o al del saló Alimentària. Jordi Galtés, president d’Amec-Amtex, la patronal de fabricants de maquinària tèxtil, explica que s’espera que l’ITMA generi un impacte de 343 milions d’euros i rebi més de 127.000 visitants amb uns perfils molt diversos que van des de l’alta direcció al més tècnic. La particularitat d’aquest certamen és que els expositors fan estada a la ciutat amfitriona de prop d’un mes, perquè a més dels set dies que dura la fira, hi destinen dues setmanes al muntatge i una al desmuntatge de les instal·lacions.

ITMA és una trobada sectorial que organitza CEMATEX, una associació de patronals de fabricants tèxtils europea que fa una avaluació molt exigent per a triar la ciutat que ha d’acollir la fira.

El fet que aquest gran esdeveniment firal hagi escollit Barcelona és una demostració del bon posicionament global que té el sector de màquines tèxtils català (factura 600 milions d’euros i dona feina a 4.000 persones) i també del bon estat de forma de les instal·lacions firals de la capital catalana.

De fet, tot i que l’ITMA va començar a celebrar-se l’any 1951, no va ser fins a l’any 2011, (quan Fira Barcelona ja tenia consolidada l’ampliació del recinte de Gran Via) que Barcelona va poder entrar al circuit de ciutats amfitriones de l’ITMA. “Tot i les reticències inicials de CEMATEX a fer aquí el certamen de l’any 2011, va acabar sent un èxit rotund”, ha explica Joan Tristany, director general d’Amec, la patronal de les empreses de béns d’equipament més internacionalitzades.

Perquè la candidatura de Barcelona a l’ITMA guanyés, el director general de Fira Barcelona, Serafí Serrallonga, explica que va ser decisiu la presentació d’una oferta de preus tancats amb els hotels.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.