Empreses

La fortalesa del xip més petit de tots

Nanusens revoluciona l’‘smartphone’ i l’auricular sense fils amb el seu microxip

Nanusens, dedicada al desenvolupament de xips amb micromecanismes per a telèfons mòbils, ha esdevingut una referència en el món dels nanosensors per a mòbils, en ser capaç de trobar una solució per produir de manera estandaritzada els xips de grandària més reduïda, els MEMS (micro electro mechanical systems), talment com es fa amb els xips CMOS (el 90% del mercat).

Com diu Josep Montanyà, director de la firma: “En poder fer servir per als MEMS les mateixes tècniques de producció que els CMOS, ens beneficiem d’economies d’escala i es pot assolir una capacitat de producció realment gran.” Hom calcula que hi ha un estalvi del 85% en els costos de fabricació.”

Amb el seu microxip, que conté en un 1 mm³ la capacitat dels xips de 4 mm³, Nanusens es vol adreçar als mercats de la telefonia mòbil i dels productors d’auriculars sense fil, que ha evolucionat en progressió geomètrica en els darrers anys. Durant l’últim quadrimestre de l’any “sortirà la mostra d’enginyeria perquè els fabricants que fan els dissenys de referència -grans grups com Qualcomm, Actions, Airoha, Bestechnik, Realtek- dels smartphone facin el test final i prescriguin l’ús del microxip de Nanusens”, explica Montanyà. Nanusens té previst facturar l’any vinent 2 milions d’euros, per passar el 2021 als 14 milions, i 120 milions el 2022. Així mateix, hom preveu passar dels 14 milions d’unitats en el mercat l’any vinent als 600 milions el 2022.

Pel que fa a la plantilla, Nanusens, que té previst obrir oficines a la Gran Bretanya i la Xina –“on, de fet, s’ubiquen tots els clients”–, vol passar de les vuit persones actuals a deu o quinze l’any vinent. La firma, que fa poc ha tancat una ronda de finançament de 600.000 euros, està participada per Inveready, Caixa Capital Risc i altres firmes del sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.