Política

Aragonès diu que “l’impost de begudes ensucrades segueix vigent i s’haurà de pagar”

El vicepresident diu que “l’oligopoli de la distribució alimentària no tombarà la voluntat del Govern”

L’impost de begudes ensucrades “segueix vigent” i “s’haurà de pagar”, segons ha assegurat aquest dijous el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès.

Després que el TSJC hagi anul·lat el reglament del tribut de les begudes amb sucre, però no la llei en sí, Aragonès ha dit que en el “pitjor” dels casos, el Govern haurà de retornar els diners recaptats fins ara i “automàticament tornar-los a cobrar” en base a un nou reglament.

De fet, el vicepresident ha afirmat que en els propers dies estudiaran com fer efectiu els “aspectes tècnics” previstos al reglament. “L’oligopoli de la distribució alimentària no ens tombarà, seguirem endavant, el compromís del Govern és ferm i total”, ha afirmat.

Aragonès ha dit que “l’impost és necessari” perquè “una part molt important de la població pateix problemes de salut” derivats de l’excés de sucre, i ha defensat que la indústria sigui “coresponsable” i contribueixi a “sostenir el sistema públic de salut”.

El vicepresident ha dit que el seu departament està estudiant ara la “viabilitat” d’un recurs a la sentència del TSJC, que no és ferma, però ja ha avançat que tornarà a aprovar els aspectes tècnics del reglament de l’impost anul·lat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.