Gran angular

Èxit de les subvencions per comprar un vehicle elèctric

El pressupost per adquirir vehicles elèctrics, dins del pla MOVES, s’esgota i obliga a obrir una llista d’espera

La demanda per comprar un vehicle elèctric hi és, i bona prova és que l’Institut Català d’Energia (ICAEN) ja ha hagut de tancar la línia d’ajuts destinada a comprar turismes i furgonetes elèctrics, en haver-se esgotat el pressupost fixat inicialment.

Aquesta circumstància ha obligat a obrir una llista d’espera per tal de registrar tots aquells ciutadans que es vulguin beneficiar d’aquesta línia de subvenció, mentre es dona validesa plena a les sol·licituds rebudes i es valora incrementar el pressupost d’aquesta línia d’ajuts.

Globalment, a Catalunya ja s’ha consumit el 83,5% del pressupost destinat a les diferents línies de subvencions a la mobilitat elèctrica i sostenible del pla MOVES, que pujava a 7,3 milions d’euros.

També s’ha donat tot el suport econòmic possible, fins al punt d’obrir també una llista d’espera, pel que fa a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, tant en el cas d’estacions de recàrrega ràpida o punts de recàrrega vinculats, que són els de recàrrega lenta i vinculats a la titularitat d’un vehicle elèctric. En una situació, semblant està la línia destinada a subvencionar la compra de camions de gas.

Línies obertes.

A hores d’ara, resten obertes les línies dedicades a l’adquisició de motos i quadricicles, a la substitució de turismes i furgonetes per a professionals i a la compra de camions i autocars elèctrics, i també les subvencions per a sistemes de préstecs de bicicletes i per a plans de mobilitat d’empreses.

En funció de l’evolució de les sol·licituds rebudes, l’ICAEN es reserva la possibilitat de destinar part del pressupost de les línies no exhaurides a incrementar el d’aquelles que ja s’han esgotat, i a cobrir així les sol·licituds que estiguin en llista d’espera.

Els ajuts del pla MOVES s’afegeixen a les polítiques de foment del vehicle elèctric que està duent a terme la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, aquest mes de setembre s’obrirà una nova convocatòria per a la instal·lació de punts de recàrrega ràpida públics, dins del pla estratègic per al desplegament d’infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya (PIRVEC), que permetrà comptar l’any vinent amb una xarxa de recàrrega en què tot el territori ha de disposar, a un màxim de 30 quilòmetres, d’una estació que permeti disposar d’una autonomia de fins a 120 quilòmetres en menys de mitja hora. A més, també s’està treballant en la interoperabilitat de tota la xarxa pública de punts de recàrrega, de manera que siguin accessibles amb telèfon mòbil i en el desenvolupament d’un visor en línia de les estacions de recàrrega, per facilitar la planificació dels desplaçaments. Així mateix, s’ha establert que els peatges que són titularitat de la Generalitat siguin de franc per als vehicles elèctrics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.