Gran angular

L’assegurança de no vida creix un 2,90%

Salut, llar i diversos impulsen el negoci assegurador fins el setembre

Els ingressos de les asseguradores per la venda de pòlisses fins la mes de setembre es van elevar vins els 48.327 milions d’euros, un 0,23% més que un any enrere, per l’empenta que va donar el negoci de no vida (salut, llar i diversos), que va registrar 27.360 milions d’euros, amb una pujada del 2,90% interanual, mentre que els 20.967 restants corresponen al negoci de vida, segons les dades recollides per Investigació Cooperativa d’Entitats Asseguradores (ICEA).

Pel que fa a la branca de no vida, va experimentar durant aquest període una millora en totes les línies de negoci, especialment de les pòlisses de salut i les de multirisc. La partida d’assegurances de salut va repuntar un 4,12%, fins els 6.677 milions, mentre que les assegurances que protegeixen immobles (habitatges, comerços, indústries o comunitats de veïns) van créixer un 3,64%, fins els 5.556 milions.

Les anomenades “assegurances diverses” i el ram del cotxe van tenir, igualment, un paper destacat. El primer grup va augmentar la seva facturació semestral un 2,96%, fins els 6.635 milions. Sota aquest terme hi tenim les cobertures que es lliguen a l’activitat econòmica. El negoci d’automòbils va incrementar per la seva banda els ingressos en un altre 1,44%, fins els 8.493 milions, i segueix sent l’activitat que més ingressos reporta de tot el bloc de no vida.

D’altra banda, l’estalvi gestionada en productes d’assegurança de vida, mesurat a través de les provisions tècniques, assolit els 194.589 milions d’euros, al tancament del setembre. Aquest import suposa un increment interanual del 3,69%, d’acord amb les estimacions d’ICEA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.