Gran angular

Només un 14,2% treballa de 8 a 3

El 76,6% dels treballadors voldria un horari laboral continuat, com a Europa

Només un 14,2% de la població activa fa un horari laboral continuat, tot i que, precisament, aquest és l’opció que més desitja el treballador, fins a un 76,6% dels enquestats d’un estudi d’InfoJobs.

L’horari continuat europeu, en què les vuit hores es fan de forma continuada o, en alguns casos, amb una breu pausa per esmorzar, permet compactar el temps que passem treballant i, en conseqüència, concloure abans la jornada laboral i disposar de més temps per dedicar a la vida personal i familiar. L’enquesta s’ha realitzat enguany sobre una mostra de 2.865 persones, i és representativa del total de població activa.

En l’estudi d’InfoJobs, només un 9,5% dels treballadors enquestats reconeix que no està interessat en aquesta mena d’horari continuat. A l’estudi, els enquestats també manifesten majoritàriament que s’estimen més començar la seva jornada laboral aviat per poder tenir bona part de la tarda lliure: un 37% dels enquestats afirma que la seva jornada idela hauria d’arrencar a les 8 del matí; un 32% avança l’horari una hora, amb entrada a les set del matí, i un 18% preferiria començar a les 9.

Tot i que l’horari continuat no és habitual a les empreses del nostre entorn, algunes empreses l’implementen la jornada intensiva en algunes èpoques de l’any o en dies assenyalats. Amb tot, segons l’informe, el 33% dels treballadors afirma que mai han gaudit d’aquesta mena de jornada. Un 11% declara que pot tenir jornada intensiva durant el mes d’agost, percentatge equivalent als que la gaudeixen els divendres Només un 10% pot tenir jornada intensiva durant tot l’estiu, des de meitat de juny fins a meitat de setembre.

Val a dir que un altre informe d’InfoJobs, el I Baròmetre de l’ocupació, que analitzat les principals preocupacions dels treballadors en matèria d’ocupació, constata que el 62% de la població activa està preocupada pel presentisme i les llargues jornades de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.