Gran angular

Reempresa va salvar 620 empreses el 2019

El mercat de compravenda de pimes va experimentar un increment del 17,7% respecte del 2018 en l’acció d’evitar el tancament d’empreses

El Centre de Reempresa de Catalunya, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses que la patronal Cecot i Autoocupació van posar en marxa l’any 2011, ha evitat el tancament de més de 620 empreses durant el 2019. Aquestes dades representen un increment del 17,7% de casos d’èxit respecte de l’any 2018.

Segons dades de Reempresa, el total de 623 reempreses d’èxit del 2019 han generat una inversió induïda de més de 27,4 milions d’euros i han evitat la pèrdua de més de 1.650 llocs de treball a Catalunya.

Per sectors, el 35% de casos d’èxit registrats corresponen a empreses del sector comerç, seguit de les empreses del sector hostaler (31,5%) i de serveis (27%). Així doncs, aquests tres sectors acumulen més del 93% del total de reempreses d’èxit. D’altra banda, les empreses del sector industrial han representat el 5,5% del total de casos d’èxit del servei i l’1% restant correspon a empreses de la construcció, les reformes o el sector agropecuari.

122 milions.

Globalment, el Centre de Reempresa de Catalunya va tancar l’any 2019 assolint la xifra de 2.675 reempreses d’èxit, generant una inversió induïda de més de 122 milions d’euros i superant els 7.200 llocs de treball salvaguardats.

Per Antoni Abad, president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, “aquestes dades només són un reflex de la gran tasca, dedicació i esforç de tot l’equip de tècnics i tècniques de Reempresa, així com també del compromís d’institucions públiques i altres entitats que han fet una aposta decidida per fomentar la transmissió de negocis en funcionament.”

Per la seva banda, Albert Colomé, director tècnic de Reempresa, ha afirmat que “assolirem les 3.000 reempreses d’èxit durant la primera meitat del 2020, una xifra que, més enllà de la importància numèrica, ens anima a seguir treballant per evitar que més negocis viables abaixin la persiana per manca de relleu.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.