Economia

Sánchez anuncia que el govern treballa en un sistema de cotització per ingressos reals en els autònoms

El president del govern diu que és una mesura llargament “reclamada” pel sector

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat durant la clausura del congrés de l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA) que l’executiu treballa en la implementació d’un sistema de cotització per ingressos reals per als autònoms.

Sánchez ha assegurat que es tracta d’una mesura llargament “reclamada” pel sector i que contribuirà a millorar les futures pensions. El president també ha anunciat un “pla d’impuls al treball autònoms” i una aposta per la digitalització del sector.

El president també ha dit que elaboraran un Estatut del Treballador que tingui en compte les “noves realitats i afronti els reptes de feina del segle XXI” i que lluitaran contra la figura del “fals autònom”. “És una atropellament per als treballadors encoberts i un greuge per als autèntics autònoms”, ha insistit.

El govern també revisarà, ha dit, la llei de morositat per “assegurar que protegeix als autònoms davant dels deutes amb empreses” i avaluaran l’actual règim especial “del criteri de caixa a l’IVA”. “Queda molta feina per fer”, ha remarcat el president del govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.