Societat

El 62% de pimes catalanes preveu la reducció de vendes i l’anul·lació de reserves

És una de les dades d’un estudi sobre l’afectació del coronavirus de Pimec

La patronal estima fins a 10.000 milions de pèrdua d’ingressos per a pimes i autònoms si el covid-19 s’allarga tres mesos

Els efectes del coronavirus impacta ja econòmicament en els autònoms i les petites i mitjanes empreses catalanes, ja que gairebé un 62% preveu la reducció de vendes o l’anul·lació de reserves i el 38,7% augura falta de subministraments i components.

Aquests són algunes de les dades que revela un estudi, recollit per EFE, sobre l’afectació del coronavirus a les pimes elaborat per la patronal Pimec i que ha presentat aquest dimecres en conferència de premsa el president de l’organització, Josep González. Segons l’agència ACN, Pimec ha xifrat en fins a 10.000 milions d’euros la pèrdua d’ingressos per a petites, mitjanes empreses i autònoms a Catalunya en cas que els efectes del coronavirus s’estenguin durant tres mesos. Entre l’1 de febrer i el 10 de març, el covid-19 ha provocat un impacte per a les pimes d’entre 2.800 milions i 4.000 milions d’euros.

Segons l’informe, el 35% de les pimes i autònoms de Catalunya estan patint ja algun tipus d’afectació, el 30% vaticinen un augment de les baixes laborals i el 28,8% veu perill de ruptura d’estocs, entre d’altres impactes.

Els sectors més afectats són els de l’hostaleria i la restauració, juntament amb l’industrial, sobretot en termes d’aprovisionament. Aquestes són les principals conclusions de l’enquesta de Pimec, elaborada entre el 5 i el 10 de març entre pimes i autònoms, amb una mostra de 1.100 respostes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.