Política

Brussel·les lamenta la decisió unilateral i apel·la a la cooperació

Els presidents de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, i del Consell Europeu, Charles Michel, van lamentar ahir la decisió “unilateral” del president nord-americà, Donald Trump, de suspendre tots els viatges des de gran part d’Europa als EUA com a mesura de prevenció davant el coronavirus. “El coronavirus és una crisi global, no limitada a cap continent, i requereix cooperació i no accions unilaterals”, van dir els líders comunitaris, que van remarcar la importància de “consultar” abans de prendre mesures.

Michel i Von der Leyen van remarcar que la UE està “duent a terme accions fortes per limitar l’expansió del virus”. Segons les últimes dades del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties, la Unió Europea, el Regne Unit, Islàndia, Liechtenstein i Noruega sumen 22.105 contagis i 943 defuncions pel brot de coronavirus.

Els ministeris de Sanitat i Interior dels estats membres mantindran una conferència diària per compartir informació i mesures amb la resta de socis i institucions europees i per reforçar la coordinació, segons va recordar l’executiu comunitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.