Societat

Conte veu “inevitable” prolongar el bloqueig d’Itàlia

El país ja supera la Xina en nombre de víctimes mortals

La Llombardia té gairebé la meitat dels infectats

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, considera “inevitable” prolongar el bloqueig del país, amb el tancament de les escoles i de tots els altres establiments, mentre es combat el coronavirus, i assegura que les restriccions de moviment i les de caràcter social “estan funcionant”. En una entrevista al Corriere della Sera, el cap de govern va manifestar que “és obvi” que quan s’arribi “al pic del contagi” no es podrà “tornar a la vida d’abans immediatament”.

Conte, que creu que s’ha “evitat el col·lapse del sistema” amb aquest mètode, va avançar que les restriccions s’allargaran per evitar la difusió del coronavirus, que ja ha causat 3.405 morts, fet que converteix Itàlia en el país amb més víctimes mortals del món al davant de la Xina (3.245). El nombre de casos positius actualment és de 33.190 a Itàlia, segons l’últim balanç de Protecció Civil.

El govern italià va tancar totes les botigues del país que no són essencials fins al dia 25 de març i va establir restriccions de moviment i de tipus social i la suspensió de classes fins al 3 d’abril. El primer ministre va demanar que es respectin aquestes disposicions, que s’eviti sortir de casa i que es continuï el confinament, i va descartar “de moment altres mesures restrictives de gran envergadura”, però va avisar que haurà d’actuar si la gent viola l’aïllament i surt de casa. Conte va anunciar que el govern prepara un nou decret, que se suma al ja aprovat aquesta setmana, amb mesures econòmiques per fer front a la crisi pel coronavirus.

La regió de la Llombardia registra 2.168 de les víctimes i gairebé 20.000 de tots els casos positius, fet que suposa gairebé la meitat dels casos actualment positius de tot Itàlia i dos terços de totes les defuncions. Bèrgam és la província més colpejada d’una regió molt commocionada per la imatge d’una llarga columna de camions militars transportant desenes de fèretres de víctimes del coronavirus a la ciutat de Bèrgam.

L’expansió de l’epidèmia també està causant estralls a Emília-Romanya, amb 5.214 casos positius i 531 morts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.