Gran angular

La solidaritat també contagia

empreses catalanes han sol·licitat sumar-se al ‘marketplace’ per oferir solucions a la falta de material sanitari

Disposem de màquines habitualment utilitzades per a joieria que en aquests moments podem oferir per a impressió i prototipat 3D de petit format, així com per a microfusió de petites peces en metall.” Així s’ofereix la firma de joieria Ethien Serveis Integrals SL, dedicada a disseny i prototips en 3D, al marketplace digital creat pel Departament d’Empresa i Coneixement a través d’ACCIÓ.

La iniciativa recull ofertes i demandes i posa en contacte les empreses que ofereixen les seves capacitats amb les que en necessiten per produir, confeccionar i subministrar material sanitari o solucions tecnològiques que puguin fer front a les conseqüències sanitàries i empresarials que ha portat el coronavirus.

En poc més de tres setmanes, han sol.licitat sumar-se 1.500 firmes de totes les dimensions i s’ha evidenciat que davant una crisi d’aquestes dimensions la cooperació empresarial també es contagia i que es multiplica la solidaritat.

Una de les primeres aliances que es van posar en marxa va ser la de la Zona Franca, HP, Leitat (Tecnio) i Seat, juntament amb CatSalut, a través del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, per desenvolupar el primer respirador de campanya industrialitzable preparat per donar suport a hospitals i UCI.

Així mateix, la Cambra de Comerç de Barcelona va engegar un fons de solidaritat per coordinar iniciatives al voltant de la covid-19. Aquesta institució també ha connectat empreses i usuaris per aconseguir solucionar problemes en cadena i aportar producció al sistema sanitari. “Gràcies a aquesta acció, diversos hospitals de Catalunya han pogut rebre urnes de metacrilat per augmentar la seguretat a l’hora d’intubar pacients, s’ha contribuït a la fabricació de respiradors i s’ha cobert la demanada de material de protecció sanitari”, expliquen des de la Cambra.

Institucions econòmiques com les patronals, els col·legis professionals, els sindicats i d’altres s’ha sumat a diverses iniciatives per donar suport a les persones que tenen menys recursos per sobreviure a aquesta pandèmia i han obert línies de suport per a associats i per al públic en general.

El cert és que des de l’esclat de la infecció i el col·lapse del sistema sanitari, s’ha visibilitat un allau de donacions d’empreses. Per exemple, Panasonic ha lliurat equips de climatització per a la nova UCI de Can Ruti a Badalona, i l’empresa BASF ha produït 10 tones d’hidrogel per ser donades a hospitals i centres sanitaris de Catalunya.

Joan Tristany, director d’AMEC, considera que aquest episodi de crisi sanitària farà més humanes les empreses. “El capitalisme conscient agafa força”, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.