Societat

El repte de les 100.000 idees

La Fundació per a la Creativació vol estimular la creativitat dels alumnes

Poden fer propostes per repensar el model de societat

Les crisis incentiven l’enginy amb elements quotidians. Així, Casa Tarradellas fabrica mascaretes amb l’envàs de les pizzes o es fan caretes protectores amb màscares de busseig del Decathlon. Són dos dels casos que el director de la Fundació per a la Creativació , Miquel Àngel Oliva, menciona com a exemples de creativitat en la lluita contra la pandèmia global de la Covid-19. La fundació, que fa temps que impulsa un model d’aprenentatge basat en reptes, proposa el gran repte, ja que ens trobem davant d’una crisi de “magnitud extraordinària”, assenyala Oliva. Així, s’ha proposat una recerca de 100.000 idees amb les quals faran un triatge i les valoraran per poder-les dur a terme.

No està orientat a la ciència

El repte va adreçat principalment als joves estudiants de secundària, batxillerat, cicles formatius o graus universitaris. Hi poden participar individualment o en equip i incloure els docents del seu centre per dinamitzar-los en el procés d’elaboració de les propostes. “És una manera d’incentivar-los, d’estimular el seu talent”, explica Oliva. “Tenim tots els alumnes del país confinats a casa, i així els interpel·lem, els impliquem en la situació que es viu perquè aportin la seva creativitat”, remarca.

El repte que proposa la fundació no està orientada a la ciència, que els estudiants proposin solucions farmacològiques per tractar el virus, sinó a la creativitat per fer front a la malaltia, matisa Miquel Àngel Oliva. Els interessats, que també poden participar-hi en família, poden fer-ho al web covid19.creativationchallenge.com . Hi ha quatre àmbits d’actuació plantejats on fer arribar la proposta: prevenció i salut, per fomentar de manera innovadora la protecció de les persones, especialment les més exposades; ajuda i suport, per garantir l’acompanyament als col·lectius en risc a través dels mitjans digitals i les eines TIC; confinament actiu, per fer-ho compatible amb l’activitat laboral i social des del domicili i ajudar a reduir l’impacte econòmic de la pandèmia, i mesures per al dia després, que recullin l’aprenentatge de la situació per repensar el model de societat. Miquel Àngel Oliva remarca que participar-hi és molt senzill i només cal seguir sis passos. Hi ha de termini per presentar propostes fins al 27 d’abril. En un segon estadi se seleccionaran les millors propostes i es buscaran recursos per dur-les a terme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.