Educació

Les classes virtuals es posen en qüestió a la demarcació

Segons el sindicat Ustec-STE’s, entre un 20 i un 25% dels alumnes gironins podrien quedar-ne exclosos

Alerten que la bretxa digital i la mala cobertura d’internet al territori ho dificultarien

Entre un 20 i un 25% dels alumnes de les comarques de Girona no podrien seguir amb facilitat les classes virtuals, si el Departament d’Ensenyament de la Generalitat considera que aquesta és una de les fórmules per acabar aquest curs. Aquest és l’advertiment que fa el sindicat del sector de mestres i professionals docents, Ustec-STE’s. Els arguments que avança el sindicat són que, a més de la bretxa digital provocada per la pobresa en algunes llars, hi ha la dificultat que tindran alumnes que viuen en pobles petits i amb poca cobertura.

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, Xavier Díez, portaveu del sindicat, concreta que hi ha zones de comarques com la Selva o el Baix Empordà on es fa difícil tenir connexió a internet, fet que dificultaria la progressió de l’alumne. A més de l’absència d’aparells suficients per a cada alumne, Díez recorda que en moltes cases s’estan vivint situacions “molt angoixants”, perquè tenen familiars malalts o que han mort pel coronavirus. “Aquests joves no es poden extreure de la realitat, i els pot costar”, diu el portaveu de l’entitat.

El model UOC

Per tot plegat a la Ustec conclouen que les classes virtuals no són una solució i aposten pel model de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). En aquest cas els professors preparen les tasques per als alumnes, les envien i després les avaluen. Segons el sindicat, això permet que amb una connexió simple es tingui un contacte entre docent i estudiant i es pugui seguir amb certa normalitat “dins de la situació excepcional en què estem”.

LA FRASE

Si hi ha dos fills i només un ordinador a la llar, és evident que un dels dos no podrà seguir les classes
Xavier Díez
portaveu a Girona del sindicat Ustec-Ste’s

Castelló fa una crida per tenir wifi i dispositius

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha fet una crida als veïns disposats a cedir un dispositiu electrònic, sigui ordinador, sigui tauleta. L’objectiu és que serveixin per a infants i joves amb menys recursos del municipi perquè puguin fer tasques escolars. També es demana als veïns d’alliberar la xarxa wifi unes hores al dia perquè els alumnes que no disposin de connexió a internet tinguin l’oportunitat de poder-hi accedir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.