Salut

TERÀPIES. Entitat de recerca

Centre de Regulació Genòmica (CRG)

Investigador: Luis Serrano.

Descripció: El CRG participa en diversos projectes i línies de recerca que podrien confluir en una estratègia contra el virus: han desenvolupat un xassís bacterià no patogènic per expressar proteïnes recombinants en pulmó, que pot expressar antígens contra patògens; han desenvolupat el programari de disseny de proteïnes FoldX; han modelat la interacció entre la proteïna S del SARS-CoV-2 i el receptor ACE2 de les cèl·lules pulmonars, i s’ha pensat en una via per bloquejar el virus. En col·laboració amb l’IRTA.

Impacte esperat: Aconseguir una possible administració senzilla (esprai nasal) a malalts greus per provar si prevé o dificulta la propagació del virus. En pacients que no responen a teràpia i estan en risc greu, es podria provar d’administrar aquest xassís bacterià modificat per bloquejar el virus.

El CRG és un centre Cerca amb la participació de la Generalitat de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona. És una fundació adscrita a l’administració de la Generalitat de Catalunya mitjançant la Direcció General de Recerca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.