Economia

L’ATA qualifica de “terribles” les últimes dades de l’atur i alerta que “el pitjor encara ha d’arribar”

El president de l’associació, Lorenzo Amor, creu que la taxa d’atur a l’Estat vorejarà al 20% durant el segon trimestre

La Federació Nacional de Treballadors Autònoms-ATA creu que les últimes dades d’ocupació -una taxa d’atur del 10,66% a Catalunya i una taxa del 14,41% a l’Estat- són “terribles”. El president de l’associació, Lorenzo Amor, posa de manifest que la situació és especialment preocupant si es té en compte que les dades publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística tan sols inclouen dues setmanes d’estat d’alarma. “Això ens fa preveure que el segon trimestre serà esgarrifós; veurem una important caiguda de l’ocupació i xifres que ja creiem oblidades, amb una taxa d’atur que s’acostarà al 20%”, ha afirmat el representant de l’ATA.

Amor també ha apuntat que la crisi del coronavirus comportarà la destrucció de molts llocs de treball perquè “moltes empreses tancaran”. En aquest sentit, demana al govern espanyol que “es prengui seriosament l’opció de donar suport a empreses i autònoms”. “Si no, ens queden molts anys de patiment”, ha advertit. “Si el creixement econòmic no compta amb els autònoms, trigarà molt a arribar”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.