Salut

L’epidemiòloga Magda Campins constata que s’esperen percentatges inferiors al 10% en els estudis d’immunitat

La cap d’Epidemiologia de Vall d’Hebron diu que si hi ha rebrot s’hauria de veure aquesta setmana o la vinent

La cap d’Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, ha constatat aquest dilluns que s’esperen percentatges inferiors al 10% en els estudis d’immunitat que s’estan fent. En declaracions a Rac 1, Campins ha citat alguns treballs preliminars a Barcelona entre població general però també entre sanitaris que mostrarien que només un petit percentatge de la població ha passat el virus. Sobre els possibles rebrots, ha reconegut preocupació per actituds que veu al carrer, i ha indicat que si hi hagués un repunt de casos s’hauria de veure aquesta setmana o la vinent, perquè ja haurien passat més de 15 dies des que van començar els passejos d’adults. L’efecte de la sortida de nens a nivell hospitalari no s’ha notat, ha dit.

Campins ha explicat que es va fer un estudi al CAP Sardenya de Barcelona a 300 persones de la zona i el percentatge de persones que tenien anticossos era d’un 5%. A més, a l’Hospital Clínic se’n va fer un entre sanitaris i la proporció era de l’11%. Ha afegit que a Vall d’Hebron també se n’estan realitzant, i de moment els resultats provisionals són d’un 9%. Tenint en compte que el sanitari és un col·lectiu sobreexposat, ha continuat, “cal pensar que a nivell de la població general el percentatge serà més petit”.

En aquest sentit, ha mostrat preocupació per algunes actituds que veu al carrer, amb gent sense mascareta i sense guardar les distàncies. Encara és d’hora per saber si hi haurà rebrot, ha dit Campins, però si es produeix ja s’hauria de veure aquesta setmana o ve la propera. A Vall d’Hebron estan ingressant dos o tres casos al dia, quan n’havien entrat 80 al dia en el moment de més intensitat.

També ha alertat que es produirà un increment de casos perquè l’atenció primària començarà a fer PCR, i ha opinat que aquests nous positius no s’haurien de comptabilitzar amb els que s’han detectat fins ara.

A parer de Campins, no hi hauria d’haver escola fins el setembre. De tota manera, ha considerat que “el pitjor ja ha passat”, perquè ara ja s’ha après què pot provocar el virus, i el sistema sanitari ja està preparat i té la capacitat per augmentar ràpidament el nombre de llits de crítics.

Com altres professionals, Campins ha desaconsellat l’ús de guants, perquè donen una sensació de falsa seguretat, i indicat que és preferible la higiene de mans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.