Societat

Tots els alumnes podran començar al setembre

Bargalló diu que els centres que puguin podran obrir al juny per fer reforç

El Departament d’Educació treballa per començar el curs que ve amb “tot l’alumnat” però distribuït en més espais i amb la meitat de la capacitat per aula (cosa que pot arribar a ser molt complicada en molts centres). Així ho va explicar el conseller d’Educació, Josep Bargalló, a Ràdio 4, on va mantenir que la prioritat és “poder tenir tot l’alumnat sempre”, especialment els de zero a 12 anys. D’altra banda, va dir que “abans de l’estiu les escoles obriran” i que ho faran al juny les de territoris en fase 2, situació que, va dir, espera que hagi assolit “tothom” al juliol si es manté l’evolució actual de la pandèmia. En canvi, va explicar que encara no tenen informació suficient per saber si també es podran obrir llars d’infants, que sí que preveu que ho facin al setembre.

Josep Bargalló va dir ahir que es treballa “escola per escola” per saber quins espais tenen i quins es podrien habilitar per ser aules a partir del setembre. També va dir que “caldrà adaptar els horaris d’entrada i sortida en alguns centres per evitar aglomeracions” i que caldrà contractar més mestres i professors. En aquest punt va assegurar que cal tenir els recursos necessaris i que calen les aportacions de la Unió Europea, de l’Estat i amb l’aixecament del límit de despesa.

Cap directriu

Una altra de les coses que el conseller va assegurar ahir és que “abans de l’estiu les escoles obriran” i que ho faran al juny les que estiguin en territoris en fase 2 de la desescalada. En anterior ocasions Josep Bargalló ja havia dit que els centres educatius podrien obrir per fer algun tipus de reforç, tal com es va pactar amb el ministeri. El que no havia dit –i, de fet, no hi ha cap directriu oficial en aquest sentit ni el professorat en sap res–és el que va dir ahir: que “es podrien obrir centres per a alumnes que canvien d’etapa i per poder fer tutories voluntàries que permetin als docents establir en quina situació està l’alumne de cara a com ha de començar el curs que ve”. L’única directriu que sembla clara en aquest departament en aquests moments és que el curs lectiu acabarà telemàticament.

Molts menors en situació de vulnerabilitat ahir encara no havien rebut els ordinadors i la connexió wifi promesa pel departament i que els havia de fer arribar Telefónica a les seves llars després d’anar-los a recollir als centres.

Entre altres coses, alguns centres han detectat que hi ha més infants vulnerables dels que en un primer moment s’havien recollit en una llista (als equips directius se’ls va donar un cap de setmana només per localitzar-los) i, de moment, aquests es quedaran sense ordinador o connexió wifi.

Dijous hi ha una altra reunió entre els consellers de les comunitats i la ministra d’Educació, Isabel Celaá, on s’han de concretar més mesures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.