Economia

Itàlia donarà 500 euros per gastar en hotels del país

Regularitza migrants sense papers per treballar al camp i en el servei domèstic

El govern de Giuseppe Conte va aprovar dimecres al vespre un nou paquet d’estímuls per valor de 55.000 milions d’euros, el més gran de la seva història, que inclou subvencions a fons perdut per a pimes, prestacions a autònoms i incentius al turisme per atenuar l’impacte de la crisi. Itàlia, la tercera economia de la zona euro, experimentarà aquest any una contracció d’un 8%, segons els càlculs del govern pels efectes de la pandèmia i les mesures per combatre-la, que han interromput l’activitat productiva i han posat en serioses dificultats empreses i famílies.

Per suavitzar aquests efectes, el govern va aprovar un decret amb ajudes de fins a 55.000 milions d’euros, que se sumen al paquet de fins a 25.000 milions que va impulsar al març. Entre les xifres més cridaneres, destaquen els 4.000 milions destinats a reparar un sector clau per al país com és el turisme, la meitat dels quals anirà a ajudes a empreses perquè adeqüin les seves estructures, vals de 500 euros per a les famílies amb ingressos inferiors als 40.000 euros anuals per gastar fins a final d’any en hotels i albergs d’Italià. Una altra xifra són els 1.200 milions d’euros per a mobilitat. Itàlia vol donar més protagonisme a la bicicleta i el patinet elèctric en aquesta fase de convivència amb el virus, raó per la qual donarà ajuts de fins a un 60% del valor de la bicicleta a qui la compri, fins a un màxim de 500 euros. El bo serà vàlid fins a final d’any i podrà ser usat pels habitants de ciutats de més de 50.000 persones.

Després de dies d’estira-i-arronses, l’executiu italià va aprovar dimecres una regularització dels migrants sense papers que treballin a l’agricultura o el servei domèstic. L’anunci el va fer la ministra d’Agricultura, Teresa Bellanova, que, emocionada, va explicar que amb la mesura “els invisibles seran menys invisibles; els qui van ser brutalment explotats als camps podran accedir a un permís de residència”. El permís, que pot beneficiar 500.000 persones, serà temporal, per sis mesos, renovable mig any més i, si al final de la prestació el treballador presenta un contracte, podrà aconseguir un permís de residència laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.