Política

Chacón, sobre Nissan: “No tirem la tovallola, tancar és molt més car que fer que sigui competitiva”

La consellera admet “indicis més que preocupants” sobre el futur de la planta i demana claredat a l’empresa

La Generalitat i el govern espanyol van presentar un pla a la companyia “per demostrar que la competitivitat de les plantes a Catalunya segueix sent vàlida”

La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, ha defensat aquest divendres que el Govern treballa per demostrar a Nissan que les plantes de Catalunya són viables i competitives i que surt més a compte transformar-les que tancar.

Concretament, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Chacón ha admès que no tenen cap confirmació oficial sobre els plans de l’empresa japonesa però que, atenent a les informacions que s’estan filtrant a la premsa nipona, hi ha “molts indicis que són més que preocupants”.

Chacón ha demanat a l’empresa que “siguin clars” per “respecte” als més de 4.000 treballadors, i ha reiterat que hi mantenen contactes. “No tirem la tovallola, tancar és molt més car que fer que la planta sigui competitiva”, ha dit.

La consellera ha afirmat que la direcció de Nissan a Barcelona i a Europa, “oficialment” trasllada al Govern que “no hi ha cap decisió presa”, i que el dia 28 de maig faran públics l’estat financer de la companyia i els seus plans de futur.

Així, ha admès “preocupació des de fa temps” per la situació de la multinacional, i ha remarcat que moltes decisions, com les que poden afectar les plantes de Barcelona, Montcada i Sant Andreu de la Barca, “es prenen a kilòmetres de distància, i obeint a paràmetres mundials”.

Segons ha explicat Chacón, la Generalitat i el govern espanyol van presentar un pla a Nissan “per demostrar que la competitivitat de les plantes a Catalunya segueix sent vàlida”, que incloïa “propostes” per fer atractiva la continuïtat de la producció al país.

La consellera ha recordat, també, que es va tancar una inversió de 3 milions d’euros per a la construcció d’una nova planta de pintura de Nissan a Barcelona, una subvenció que encara no s’ha materialitzat perquè l’empresa va demanar prorrogar-la un any.

“Encara no s’ha invertit res, perquè qualsevol ajut va vinculat a inversions i a la seva realització pràctica, així com al manteniment dels llocs de treball”, ha afirmat Chacón.

“Hem de demostrar que tancar surt molt menys a compte que mantenir l’activitat”, ha insistit la consellera, remarcant que manté “l’esperança” de que Nissan no tanqui a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.