Educació

La selectivitat s’ampliarà a un quart dia per seguretat

Sindicats i famílies lamenten la manca d’informació sobre el pla de desconfinament que prepara Educació

L’escola concertada acusa el departament d’irregularitats durant la preinscripció

La prova d’accés a la universitat (PAU) es farà per primer cop en quatre dies en comptes de tres amb l’objectiu de garantir la distància entre les persones. La convocatòria ordinària, prevista per als dies 7, 8 i 9 de juliol, s’allargarà fins al 10 de juliol per la necessitat de fer una nova distribució de les franges horàries i complir les mesures de seguretat. Es modifiquen també les dates de la PAU per als majors de 25 i 45 anys, que es faran el 18 de juliol, i la de les proves d’aptitud personal per a certs estudis, que es realitzaran entre l’11 i el 16 de juliol.

Les universitats van poder obrir ahir per desinfectar les instal·lacions i també les escoles, on a partir d’avui es podrà fer la preinscripció presencial amb hora prèvia. Continuen, però, les incògnites sobre el pla de desconfinament que prepara el departament d’Educació, el que ha motivat queixes de sindicats i representants de les famílies . El director general de Centres Públics, Josep González-Cambray, en va avançar algunes línies dissabte a la nit a TV3, com la intenció de reduir el nombre d’alumnes a la meitat a les aules. El portaveu de l’Ustec-STEs, Ramon Font, va insistir en el fet que és “impossible obrir els centres i fer teletreball” per part dels professors, mentre que Marina Sureda, portaveu d’educació de la Intersincal-CSC, va trobar “ lamentable que haguem d’estar pendents dels mitjans de comunicació per saber la informació que afecta la nostra feina ”. Manuel Pulido, de CCOO, va dir que “amb el departament hi ha una mica d’interlocució però no arribem a res” i la presidenta de la Fapac, Belén Tascón, va criticar la manca d’informació.

D’altra banda, les patronals i els representants de famílies de la concertada van acusar ahir el departament de realitzar “greus irregularitats” durant la preinscripció, com que els impresos oficials emesos per Educació ja duguin prefixada l’opció d’assignació d’ofici de plaça sense que es pugui modificar. O que no s’hagi aprovat la resolució de la renovació dels concerts educatius de l’educació primària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.