Societat

Bargalló defensa una escolarització “més normal” per als menors de 14 anys

Assegura que el curs començarà el 14 de setembre i serà presencial “segur” a infantil i primària

“D’entrada no sembla molt lògic” que les escoles obrin més tard que camps de futbol o discoteques, afirma

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha reiterat que el curs començarà el 14 de setembre i i amb grups “segurament de més de 15” alumnes. I ha assegurat que serà “presencial de manera prioritària, i segur que ho serà per a infantil i primària”. De fet, ha considerat que els que han de viure l’escolarització més “normal” són els menors de 14 anys, amb la distància de seguretat, mesures d’higiene i “sense mascareta”. El conseller espera tenir en pocs dies les indicacions sobre distàncies i agrupacions i entre finals de juny i principis de juliol la resta. Entre d’altres, ha afirmat que “es podria plantejar” prendre la temperatura als alumnes en arribar a l’escola. Ha afirmat també que “d’entrada no sembla molt lògic” que hagin obert abans altres establiments i no les escoles.

En una entrevista a El món a RAC 1, també ha parlat dels docents i altres professionals, com els vetlladors, que caldrà contractar per adaptar-se a la “nova normalitat” de les escoles. Ha explicat que la xifra de més de 9.000 docents que la consellera portaveu, Meritxell Budó, va dir en una entrevista a El Punt Avui diumenge passat és aproximada. “Contractarem els mestres que calgui”, ha remarcat , tot i que ha especificat que “ara estem a la fase de veure els espais útils i les agrupacions d’alumnes que hi ha a cada escola”. “I d’aquí sortirà el nombre exacte de mestres i altre personal”, ha afirmat. Un personal de reforç que es contractarà, segons ha dit, a partir de l’1 de setembre.

Bargalló ha explicat la planificació que estan preparant de cara al curs que ve, que assegura inclourà franges diferents d’entrada i sortida dels alumnes per “evitar aglomeracions” a la porta de l’escola, una imatge que assegura desapareixerà. De fet, ara s’està analitzant com fer les entrades i sortides, prioritàriament per diferents portes del centre educatiu i, si no hi ha, de forma escalada en diferents franges horàries. No és el mateix una escola en l’àmbit rural que en l’àmbit metropolità.

També serà així a l’hora de sortir al pati . Depenent de la grandària del centre, es farà o no en diferents torns.

També a l’hora del menjador , que s’estan buscant espais per ampliar el lloc on dinen els alumnes que permeti respectar les mesures d’higiene i seguretat. De la mateixa manera també ha parlat del transport escolar, que haurà d’adaptar els horaris segons les entrades i sortides de les escoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.