Societat

L’Estat engega un pla per distribuir fins a 500.000 dispositius electrònics entre els alumnes

Es tracta del programa Educa en digital

Es farà amb fons Feder i de les CCAA

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha anunciat aquest dimarts que el seu executiu ha aprovat un conveni entre Red.es, el Ministeri d’Economia i el Ministeri d’Educació per posar en marxa el programa “Educa en digital”. El programa posarà a disposició dels alumnes més vulnerables mitjançant un préstec fins a 500.000 dispositius electrònics amb connexió a internet –que seran propietat de l’administració- per facilitar l’educació digital tan a nivell presencial com a la llar. Els equips es començaran a distribuir al llarg del primer trimestre del curs 20/21 a mesura que se signin els convenis amb les CCAA.

Segons ha informat Celaá es tracta “d’un primer pas” a altres mesures per a la digitalització de l’educació, que és “un factor determinant per a la cohesió social”. L’objectiu és garantir l’accés dels alumnes als continguts independentment de la seva situació social o del lloc on visquin. Juntament amb aquests convenis es posarà en marxa una mesa per a la digitalització. El programa preveu mobilitzar fins a 260 milions, 190 milions dels quals són de Red.es (184 procedents de fons Feder), i 70 per part de les comunitats autònomes que s’hi adhereixin.

Últim tram d’avals de l’ICO

El Consell de Ministres d’aquest dimarts també ha aprovat el cinquè i últim tram dels 100.000 milions d’euros d’avals públics a través de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO). Es tracta d’un tram de 15.500 milions, dels quals 7.500 estaran destinats exclusivament a pimes i autònoms i 5.000 a grans empreses. Paral·lelament, 2.500 milions estaran reservats per a companyies del sector turístic. Ho ha explicat en roda de premsa la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.