Economia

Barcelona Activa quintuplica les consultes en tres mesos sobre drets laborals i atén més persones que en tot el 2019

Més de 1.300 persones s’hi han adreçat arran de la crisi de la Covid-19

El servei d’assessorament legal gratuït de Barcelona Activa ha registrat en tres mesos cinc vegades més consultes sobre protecció de drets laborals que el mateix període del 2019, i ha atès més persones que tot l’any passat.

Més de 1.300 persones s’hi han adreçat arran de la crisi de la Covid-19. La majoria de casos han estat relacionats amb prestacions de la Seguretat Social (incapacitats, atur, jubilacions), Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), ERO, extincions de contracte, i dubtes referents al salari, vacances, descansos i conciliació.

L’Ajuntament de Barcelona ha ampliat aquest servei d’atenció a la ciutadania reconvertint-lo en un servei d’assessorament telefònic format per advocats i experts.

Pel que fa a la distribució territorial de les sol·licituds d’assessorament, Nou Barris (15%) i l’Eixample (15%) són els districtes que n’han presentat més, seguit de Sant Martí (14%), Sants-Montjuïc (12%), i Horta-Guinardó i Ciutat Vella (10%). La distribució de la demanda per tots els districtes de la ciutat és indicatiu de l’impacte de la crisi en tots els barris. Tot i que la majoria de consultes són de Barcelona, el servei és obert a qualsevol persona, i algunes tasques d’assessorament s’han realitzat a residents de l’àrea metropolitana i d’altres zones del territori.

Els perfils de les persones que han fet consultes corresponen en un 64% a dones i un 36% a homes. Majoritàriament d’edats compreses entre els 30 i 45 anys (51%), seguits de persones d’entre 45 i 55 anys (23%), en situació laboral en actiu (46%) o d’atur (41%), amb estudis secundaris (47%), universitaris (40%) o educació primària (13%).

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha destacat que la prioritat del govern municipal és “salvar llocs de treball i facilitar totes les eines perquè els barcelonins puguin fer front a les dificultats provocades per aquesta crisi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.