Economia

L’FMI reclama una major redistribució fiscal a Espanya per superar la crisi per la Covid-19

L’organisme defensa que siguin els que “s’ha beneficiat de tendències globals en el passat” els que aportin més

El Fons Monetari Internacional (FMI) reclama “un major repartiment de la càrrega” fiscal a Espanya per superar la crisi per la Covid-19.

En una roda de premsa aquest dijous, el portaveu de l’organisme, Gerry Rice, ha demanat una major redistribució fiscal. “Els contribuents, empreses o particulars, que s’han beneficiat de les tendències globals en el passat o que s’han vist menys afectats pels darrers esdeveniments haurien de contribuir més per superar la crisi i fer front a les necessitats futures de la societat”, ha dit Rice.

A més, el portaveu de l’FMI ha elogiat les “ràpides” mesures del govern espanyol per fer front a la crisi, especialment pel que fa a donar liquiditat a les empreses i ingressos a les llars.

Rice també ha avalat l’ingrés mínim vital i ha alertat que la crisi per la pandèmia farà augmentar la desigualtat. “Els principis d’ajust fiscal haurien d’intentar frenar la desigualtat i aprofitar l’oportunitat per transformar i millorar l’economia”, ha dit Rice.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.