Societat

VAL D’ARAN

TURISME

Progressa adequadament

A hores d’ara, la previsió d’ocupació per a aquest agost és millor que la de l’any passat

Hi ha esperança en el setembre

La Val d’Aran no s’escapa pas de la tendència general i pateix per la recuperació del turisme, una font d’ingressos fonamental en aquesta vall pirinenca, com els que més. Però, com explica Foment Torisme Val d’Aran: “Fa dos mesos pensàvem que la temporada estava perduda del tot i ara sembla que la temporada no se salvarà però que el calaix no es quedarà a zero.” Concretament, els hotels de la vall tenen, a hores d’ara, una previsió d’ocupació de la segona quinzena de juliol que volta el 50%, igual que al setembre. A més, la previsió per a l’agost és d’una ocupació del 60%, superior a la que hi havia en la mateixa data per a l’agost de l’any passat.

L’organisme que gestiona el turisme de la Val d’Aran confirma que, com passa en la majoria de marques turístiques catalanes d’interior, el públic serà majoritàriament famílies amb nens, de l’entorn de Barcelona, que demanen estades més que en altres ocasions. La Val d’Aran, que també ofereix cap a 3.000 places en càmpings i un miler més en habitatges d’ús turístic, confia que la temporada s’allargarà i que les xifres de setembre seran encara millors. “És habitual que hi hagi gent que, després de la temporada de platja, pugi alguns dies, i aquest any sembla que costarà més viatjar fora i això ens podria beneficiar”, explica Foment de Torisme.

Pel que fa al turisme estranger, es reconeix que no hi ha reserves noves però hi ha també una dada per a l’esperança: la majoria de reserves de francesos i alemanys que ja hi havia abans del confinament no s’han anul·lat pas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.