Focus

belvo

La inclusió financera a Llatinoamèrica

Belvo, que ha desenvolupat tecnologia per processar dades bancàries per comercialitzar entre firmes de les finances digitals, ha nascut amb una circumscripció molt clara del negoci: Llatinoamèrica.

Pablo Viguera, fundador de l’empresa conjuntament amb Oriol Tintoré, explica: “Vam observar que a Llatinoamèrica com més va més creix el sector fintech, i per això és necessari una infraestructura per accedir a les dades financeres del client final.” Val a dir que a tota l’Amèrica meridional les fintech, en un continent tradicionalment poc bancaritzat, estan assumint la missió de contribuir a la inclusió financera de la població.

El programari de Belvo, una eina per a desenvolupadors, ja ha començat a comercialitzar-se en mercats com ara Mèxic i Colòmbia, i està a punt d’entrar al Brasil. “La previsió és estar, a curt termini, en sis països.” Així mateix, es compta tenir una cartera d’entre 40 i 50 clients a finals d’any.

Pablo Viguera descriu quatre segments en què és necessari proveir dades financeres per actuar. D’una banda, “l’àmbit de les finances personals, en què hom es pot connectar a la vida financera d’un client”. En segon lloc, “validar identitat per a productes d’agregació financera”. Una tercera funcionalitat: “Les empreses de crèdit, en lloc de demanar dades al possible client, poden connectar-se a Belvo.” Finalment, “oferir un programari de comptabilitat al núvol”. La plataforma “no només permet l’accés a dades bancàries, també permet accedir a dades tributàries, factures, etc.”. I, com remarca Viguero, “no es disposa només d’informació estàtica, sinó d’una informació intel·ligent: si es comptabilitza el nombre d’usos d’una targeta de crèdit d’algú, a partir d’aquí, es valora quant ganya i quins actius té”.

Belvo ha aconseguit aixecar 9 milions d’euros en una ronda liderada pel fons argentí Kaszek Ventures i el fons de Califòrnia Founders Fund, que anteriorment havia invertit en empreses com ara Facebook, SpaceX, Spotify i Airbnb.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.