Economia

Sánchez diu a Rutte que és “vital” acordar el pla europeu en la pròxima cimera per no “retardar” la recuperació

El president del govern espanyol avisa que “perdre més temps només retardarà la recuperació”

Gonzalez Laya sobre el fons europeu de recuperació: “No ens espanta la condicionalitat”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit al primer ministre holandès, Mark Rutte, que és “vital” que els líders de la Unió Europea tanquin un acord sobre el pla de recuperació per rellançar l’economia després de la Covid-19.

En una piulada després de la reunió amb Rutte , Sánchez ha subratllat que “perdre més temps només retardarà la recuperació”. “Necessitem una resposta d’acord amb la magnitud de la pandèmia i que ens faci sortir de la crisi amb una Europa més verda, digital i inclusiva”, ha apuntat el president del govern espanyol.

Al seu torn, Rutte s’ha limitat a dir que la reunió s’ha centrat en el pressupost europeu i el fons de recuperació, els “punts més importants” de la cimera del 17 i 18 de juliol.

Amb la reunió amb Rutte, Sánchez inicia una gira europea per negociar el fons de recuperació de la Unió Europea. El president del govern espanyol es trobarà amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, dimarts i amb el primer ministre de Suècia, Stefan Löfven, dimecres.

D’altra banda, la ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha assegurat que no tenen “por” a la imposició de condicions per accedir al fons europeu de recuperació. “No ens espanta la condicionalitat”, ha dit, remarcant que ja estan aplicant reformes en línia amb els objectius de la Unió Europea en l’àmbit del canvi climàtic.

Després d’una reunió amb els seus homòlegs de la Unió Europea aquest dilluns, González Laya ha reclamat que aquest paquet econòmic es destini a “aquells que més han patit per la crisi” i que el control de les ajudes es faci a través del semestre europeu.

La insistència d’Espanya en aquest mecanisme ja existent de supervisió econòmica de la UE s’allunya de la proposta del president del Consell Europeu Charles Michel per crear un altre procediment de control específic del fons de recuperació que deixaria en mans d’una majoria qualificada d’estats l’aprovació de les reformes necessàries per accedir a les ajudes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.