Gran angular

Les entitats socials també compensen emissions de CO2

La Generalitat engega la quarta edició del programa que anima entitats del Tercer Sector a impulsar accions per reduir els gasos d’efecte hivernacle (GEH)

La Generalitat ha engegat la quarta convocatòria per a entitats socials que vulguin tirar endavant projectes de reducció de gasos d’efecte hivernacle (GEH), dins del Programa voluntari de compensació d’emissions.

Aquesta convocatòria, que a obert l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, adscrita al departament de Territori i Sostenibilitat, estableix els tipus de projectes que es poden presentar, els criteris de selecció i de valoració i el nombre màxim de tones de GEH que poden reduir. El termini de presentació finalitza el 4 de setembre del 2020.

A través de metodologies aplicades internacionalment, el Programa voluntari de compensació d’emissions de GEH dona suport a projectes impulsats per entitats, associacions, fundacions o organitzacions no governamentals que duen a terme una tasca social a Catalunya, amb els quals es generen uns crèdits de GEH que qualsevol persona física o jurídica pot comprar per compensar les seves emissions. Els projectes han de comportar també beneficis socials i ambientals per al territori i el conjunt de la societat catalana.

En edicions anteriors del programa, hi ha hagut acciones destinades a evitar el malbaratament alimentari; la substitució de calderes de gasoil o propà per altres de biomassa o per plaques solars; la millora del comportament energètic dels edificis; canviar vehicles de gasoil per altres d’elèctrics o instal·lar illes de calor amb renovables.

Les persones o empreses que vulguin compensar les emissions de GEH derivades de la seva activitat poden fer-ho a través de SendeCO2, Sistema Europeu de Negociació de CO2, un dels referents de la compra i venda de drets d’emissió del sud d’Europa des del 2004. Qui adquireixi els crèdits rebrà un certificat oficial de compra i cancel·lació de crèdits de GEH del Programa emès per l’OCCC. SendeCO2 encara disposa de crèdits corresponents a anteriors convocatòries.

En el conjunt de les anteriors convocatòries, les entitats sol·licitants han cobrat 25.480 euros, gràcies a la venda de 2.548 crèdits de CO2, a 10 euros el crèdit. Entre les entitats promotores, hi han participat Banc dels Aliments, de Barcelona, Lleida i Girona; Fundació Sant Hospital; la Fundació Autisme Mas Casadevall; Fundació Privada Saint Paul’s; Fundació La Caritat i Fundació la Vall.

Entre els compradors, hi trobem Siemens Mobility, Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona o Primavera Sound, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.