Economia

Comarques tarragonines

Temporada fallida per a la Costa Daurada

S’ho miri com s’ho miri, el sector turístic tarragoní no pot veure aquest estiu amb bons ulls. Les limitacions de la mobilitat i les recomanacions de no venir a Catalunya han fet de la temporada d’enguany una de les pitjors que s’han registrat. El portaveu de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme (FEHT), Xavier Guardià, qualifica els efectes de la pandèmia per al sector de “demolidors” i assegura que “es pot dir que no hi ha hagut temporada”.

Segons les dades de l’Observatori de Turisme de l’Eurecat, al juliol la Costa Daurada tan sols va omplir un 26% del total de les places disponibles a la destinació, fet que implica una caiguda del 65% respecte al 2019. Les Terres de l’Ebre van tenir una ocupació similar, del 28%, tot i que la caiguda va ser una mica més suau, del 44%. Tot i això, fonts de la FEHT asseguren que a l’agost hi ha hagut més moviment i que es preveuen xifres lleugerament més optimistes quan es tanqui el mes.

L’alcalde i president del Patronat de Turisme de Salou, Pere Granados, assegura que durant l’agost s’ha arribat al 50% d’ocupació de les places disponibles a la ciutat, però que la caiguda del mercat internacional hi ha tingut una afectació important. I és que un 40% del turisme de la Costa Daurada era internacional els anys anteriors. Granados es mostra satisfet de l’actuació del sector, que, segons afirma, “ha estat a l’altura de les circumstàncies, i demana als governs que allarguin els ERTO fins al març de l’any vinent, atesa la situació econòmica”.

La poca dependència de la demanda internacional és el factor que ha suavitzat la caiguda del turisme a les Terres de l’Ebre, segons el gerent del Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre, Albert Folch, que assegura que habitualment reben un 70% de client estatal. Folch insisteix que enguany el turisme interior ha buscat “destinacions on la natura fos central” i, en aquest sentit, el delta de l’Ebre ha estat un escenari adequat. Segons Juanjo Bel, de l’Associació de Turisme Rural de les Comarques de l’Ebre, la temporada ha anat igual de bé que la de l’any anterior. Bel considera que el turisme rural ha arribat a una ocupació del 90% a l’agost i que al juliol va vorejar el 45%. Tot i així, distingeix els establiments situats pròpiament al delta de l’Ebre dels de l’interior, que, diu, han tingut una ocupació lleugerament més baixa.

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme identifica un canvi de comportament del client interior, que ha fet “estades més curtes” i ha tingut menys despesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.