Política

Sánchez assegura que el pla de recuperació que presentarà a Europa impulsarà el PIB “per sobre el 2%”

El president espanyol veu en els 140.000 milions d’euros europeus una “enorme oportunitat”

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, creu que l’economia podria créixer un 10% durant el tercer trimestre

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dilluns que el Pla Nacional de Recuperació, Transformació i Resiliència que el seu executiu enviarà a les institucions europees “impulsarà el creixement econòmic a llarg termini” a l’Estat “per sobre el 2% del PIB”.

En una conferència davant empresaris a Madrid, Sánchez ha apuntat que el pla fixarà el full de ruta de la recuperació i respondrà als reptes de la pròxima dècada.

Segons el president espanyol, els 140.000 milions d’euros que Espanya rebrà en els pròxims sis anys per l’acord del Consell Europeu del passat mes de juliol suposa una “enorme oportunitat de transformar, corregir i convertir la nostra societat en una molt més resilient des del punt de vista social i econòmic”.

Per la seva banda, la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, ha pronosticat en una intervenció telemàtica a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander que l’economia podria créixer un 10% durant el tercer trimestre en línia a les previsions de l’executiu i altres organismes com l’Airef.

Calviño ha puntualitzat que són previsions que cal fer amb “tota la cautela i prudència” i ha confirmat la tendència de la recuperació econòmica en forma d’V asimètrica, amb una caiguda molt intensa en el segon trimestre –que va ser del 18,5% interanual– però que estarà condicionada pel control dels rebrots durant el segon tram de l’any.

Per Calviño, la recuperació permetrà seguir avançant en el mercat de treball i ha recordat que el 75% dels treballadors inclosos en un ERTO han tornat a la feina.

Calviño ha defensat que la recuperació de l’economia espanyola està “en marxa” coincidint amb el final de la hibernació aquesta primavera com a mesura per prevenir més contagis de la Covid-19 i ha lamentat que el canvi de tendència no es produeixi amb la “mateixa intensitat” a tots els sectors i territoris, ja que per exemple el turisme i l’hostaleria presenten una major afectació per la caiguda de la demanda i les restriccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.