Política

Discrepàncies al govern espanyol pels pares que hagin de cuidar nens en quarantena

Iglesias diu ara que els pares de nens en quarantena que no són positius en Covid-19 disposaran de permisos retribuïts “de manera imminent”

La ministra d’Hisenda puntualitza que les baixes laborals són de caràcter mèdic

Aquest dimecres han aparegut discrepàncies al govern espanyol en relació amb els permisos per a pares de nens que hagin de fer la quarantena.

El vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha assegurat que, contràriament al que va apuntar aquest dimarts la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, els pares de nens en quarantena que no siguin positius en Covid-19 disposarien d’un permís retribuït per “incapacitat temporal”.

En una entrevista a La Sexta, Iglesias ha afirmat que la possibilitat que no fos així “és inacceptable”, i ha apuntat que el Ministeri de Treball ja treballa en una “incapacitat temporal que tingui reconegut almenys el 75% de les cotitzacions socials”.

Fins i tot es podrà aplicar, ha apuntat, en el cas que els nens tinguin febre sense haver estat diagnosticats. “És una qüestió de salut pública, no els podem dir als pares que no siguin responsables”, ha sentenciat. Segons Iglesias, la mesura es posarà en marxa “de manera imminent”.

Per la seva banda, la portaveu el Govern, María Jesús Montero, ha puntualitzat aquest dimecres que les baixes laborals són fruit d’una actuació mèdica, després que el vicepresident segon, Pablo Iglesias, hagi dit que treballa per a estendre-les als pares de fills que han de guardar quarantena.

En una roda de premsa en Moncloa, després de la reunió del president del Govern, Pedro Sánchez, amb el líder de l’oposició, Pablo Casado, Montero ha emmarcat les paraules del vicepresident en què el ministeri de Treball pot estar preparant “esborranys” per a situacions sobrevingudes que no estan contemplades en la legislació actual.

Montero ha recordat que, en el cas dels pares que hagin de quedar-se a casa per a la cura dels fills que hagin de guardar quarantena existeixen programes del govern espanyol per a facilitar la flexibilitat de la seva jornada laboral, com l’”Em cuida”.

Montero ha recordat que el Govern buscarà els mecanismes necessaris si es presenten situacions diferents de les previstes que requereixin que els pares treballadors romanguin a casa. “Si es donés alguna circumstància que realment requerís l’acció de l’Executiu, que m’imagino que és al que s’ha referit el vicepresident, així es faria” ha afegit la també ministra d’Hisenda, qui ha dit que no ha escoltat les paraules d’Iglesias.

No obstant això, la ministra ha insistit que el que actualment està vigent és que és la baixa laboral és “fruit d’una actuació medica que fan els serveis sanitaris” i i es produeix “habitualment quan el mateix facultatiu ha de prescriure quarantena”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.