Empreses

Naturgy esdevé un dels grans productors de renovables a Austràlia

La companyia acaba de signar un contracte de venda d’energia per a construir un parc eòlic de 218 MW a l’estat de Victòria

Naturgy, amb la signatura amb Snowy Hydro d’un contracte de venda d’energia per construir un parc eòlic de 218 MW a l’estat de Victòria, ha duplicat la seva presència a Austràlia, tot esdevenint en un dels tres productors independents d’energia eòlica més importants del país.

L’acord amb la minorista Snowy Hydro s’ha concretat a través de Global Power Generation (GP), l’empresa conjunta de Naturgy, que en posseeix el 75%, i Kuwait Investment Authority (25%).

El parc eòlic, que s’ubicarà a 300 quilòmetres de Melbourne, denominat Ryan Corner, requerirà una inversió de 219 milions d’euros, i és previst que entri en funcionament el segon semestre del 2022.

El contracte consisteix en un PPA (acord de compravenda d’energia) a 15 anys pel 75% de l’energia produïda.

El parc Ryan Corner serà la tercera inversió de Naturgy a Austràlia, i amb aquest projecte assoleix una capacitat renovable de 500 MW, tot afegint-hi el parc Crookwell 2 (96 MW), que ja és operatiu, i Berrybank Stage-1 (180 MW), que aviat entrarà en funcionament.

En aquests moments, Naturgy està ultimant l’autorització de diversos projectes renovables a Austràlia, que podrien suposar el desenvolupament de més de 400 MW de capacitat addicional, que augmentarien un 150% la seva capacitat instal·lada al país, tot convertint-se en un dels productors independents d’energia eòlica més importants del país. La companyia preveu, en pocs anys, assolir una capacitat total de més d’1,3 GW a Austràlia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.