Editorial

editorial

L’escola suma incertesa al món empresarial

Les empreses han preparat plans per facilitar la conciliació familiar i laboral davant la covid

L’obertura de les escoles després de diversos mesos d’inactivitat presencial a les aules és una prova de foc que podria suposar un augment de positius de la covid-19. Si es disparessin els casos seria un pas més d’incertesa per a la societat, però també un camí de més dificultat per al món empresarial, perquè tocaria de ple els familiars dels nens afectats i, per tant, els treballadors de les empreses. Caldrà veure l’evolució en les properes setmanes, perquè molts pares estan neguitosos per saber si la setmana vinent podran anar a la feina o no. Tot plegat, un patiment.

Les empreses segueixen de prop la tornada a l’escola perquè saben perfectament que les dades del coronavirus a l’Estat espanyol són de les més negatives de tot Europa. Aquesta estadística, que pot resultar freda d’entrada, té repercussions greus per a la salut i molt directes per a l’economia. Fa pocs dies se sabia que l’Estat espanyol ha registrat en el segon trimestre de l’any les pitjors dades del PIB i de l’ocupació de la UE. Es podrà dir que és culpa de la situació geogràfica, de la mala gestió anticovid o de la cultura llatina, però la realitat és la que és.

Per això es mira amb lupa el retorn a l’escola, com a possible acceleració de la pandèmia, que està modificant els àmbits de funcionament en les organitzacions laborals de les empreses. Teletreball, bosses d’hores, equips bombolla, dies de lliure disposició, avançament de vacances i flexibilitat, molta flexibilitat, són algunes de les mesures amb què les empreses han omplert les motxilles per preparar l’inici de curs.

Les companyies han preparat plans per facilitar la conciliació familiar i laboral davant de possibles confinaments recurrents. Les autoritats sanitàries i educatives afirmen que han fet els deures per tenir un inici de curs sense gaires sobresalts. Sigui com sigui, en poques setmanes podrem veure l’evolució de tot plegat. Cal recordar que a Catalunya la ràtio de professors per cada 1.000 alumnes és de 72, quan la mitjana espanyola és de 105. També, que la inversió a Catalunya en el sistema educatiu suposa el 3,9% del PIB quan a l’Estat és del 4,4%. Dues dades preocupants per assegurar una bona qualitat educativa i menys alumnes per classe. Mentrestant, caldrà intensificar les mesures de protecció anticovid per tornar cap a la normalitat tan aviat com sigui possible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.