Educació

“No ens ho esperàvem haver d’actuar tan ràpid”

Ahir es van fer les proves de PCR a la classe de 5è de l’escola de Taialà i avui es faran a la de 6è dels Maristes

Salut remarca que els casos d’escolars confinats seran habitual durant el curs

“No entrava en els plans de ningú, ni de les famílies ni de la direcció. No ens ho esperàvem, haver d’actuar amb un protocol tan ràpid”, explicava la directora de l’ escola de Taialà , Maria Cabezas, en relació amb el cas positiu que ha obligat a aïllar un grup de 5è de primària el primer dia de curs. La família de l’alumne va fer-se les proves en els cribratges realitzats al pavelló de Santa Eugènia i dilluns al migdia van rebre el resultat. El nen no presentava símptomes. La directora va explicar que tan bon punt ho van saber es van posar en contacte amb la referent del CAP, que els va informar del protocol a seguir. “Hi ha hagut molt bona gestió i tracte; en tot moment hem sentit que teníem el suport dels dos departaments, tant de Salut com d’Educació”, assenyalava la directora de l’escola de Taialà. Així van haver de confinar la classe i la mestra, i a tots ahir al migdia se’ls va fer la prova PCR a la mateixa escola, una mesura que es fa per no col·lapsar el CAP, va explicar la directora. Sobre com s’han pres els alumnes el fet d’haver d’estar aïllats durant quinze dies, la directora recordava que “estaven molt il·lusionats per tornar a l’escola mig any després”. Aquests quinze dies faran classes virtuals.

Quant a l’escola dels Maristes on també es va donar un cas, en un grup de 6è, les proves PCR es faran avui, segons va confirmar el director territorial d’Educació, Martí Fonalleras. El director territorial de Salut, Miquel Carreras, va destacar que aquests dos casos detectats gràcies als cribratges massius han fet que s’aturi “una llarga cadena de possibles contagis”. Carreras va insistir que aquests casos escolars de confinament seran habitual durant tot el curs.

LA FRASE

Hi ha hagut molt bona gestió; hem tingut una referent del CAP que ens ha dit el protocol a seguir
Maria Cabezas
DIRECTORA DE L’ESCOLA DE TAIALÀ

Espai a la plaça U d’Octubre per a l’Eiximenis

A Girona el tancament dels parcs infantils també afecta escoles que havien demanat fer-ne ús per guanyar espai per al pati lectiu. En el cas de l’escola Eiximenis, tornaran a habilitar un espai a la plaça U d’Octubre, com quan l’escola va estar en obres. L’Ajuntament de Girona està treballant en uns tríptics que es donaran a escoles i instituts, dirigits a famílies per explicar les situacions que s’han d’evitar, com ara ajuntar-se amb altres joves que no siguin del propi grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.