Societat

El Sindicat d’Estudiants suspèn les concentracions d’aquest dijous però manté la vaga fins divendres

Veu “més necessari que mai exigir un pla de rescat per a l’educació pública” per la situació de la Covid

El Sindicat d’Estudiants ha anunciat que suspèn les concentracions previstes per aquest dijous a les 12 del migdia davant la situació de la Covid-19 i les dificultats per assistir a les protestes. El sindicat veu “esgarrifoses” les dades del coronavirus publicades pel Departament d’Educació -285 professors i 516 estudiants a Catalunya confinats, dades de dimecres al migdia- i adverteix d’un “desastre” si no hi ha un “pla efectiu” per a la tornada a l’escola. El sindicat informa que la vaga convocada a nivell estatal i que va començar dimecres es manté fins divendres. “La realitat deixa clar que és més necessari que mai exigir un pla de rescat per a l’educació pública”, sosté l’organització en un comunicat enviat aquest dijous.

El sindicat demana a la ministra i al conseller d’Educació, Isabel Celáa i Josep Bargalló, “fins quan pensen desoir el clamor de la comunitat educativa” i insta el vicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias a “assumir immediatament les reivindicacions del moviment estudiantil” i fer polítiques “a favor de l’escola pública i les famílies treballadores”.

“Resulta incomprensible com un govern que es diu d’esquerres, com el del PSOE i UP, parla més amb l’Ibex 35 que amb els i les estudiants i la comunitat educativa”, afegeix l’organització en el comunicat. El sindicat també manté les rodes de premsa d’aquest dijous al matí, a Tarragona i a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.