Política

En directe

Congrés dels diputats

Batet retira la paraula a Botran (CUP) per parlar del rei al ple del Congrés

El diputat de la CUP ha criticat la mesa per rebutjar una vegada més una iniciativa per aportar transparència sobre les activitats de la monarquia

Seguiu el ple en directe al digital

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha retirat la paraula al diputat de la CUP Albert Botran per utilitzar el seu torn de paraula per denunciar la “censura” que, segons ell, fa la cambra espanyola a qualsevol proposat perquè s’investigui la casa real.

En la seva intervenció durant el debat sobre l’admissió a tràmit d’una proposició de llei de Junts per Cat (JxCat) de lluita contra la morositat, Botran ha retret a la Mesa del Congrés que rebutgi totes les iniciatives que pretenen aportar “transparència” sobre les activitats de la monarquia.

I és que aquest mateix dimarts l’òrgan de govern del Congrés ha rebutjat la tramitació d’una proposta de Més País que buscava limitar l’àmbit d’inviolabilitat del rei emèrit, Joan Carles I, de manera que se’n puguin investigar les activitats privades.

La Mesa, d’acord amb el criteri dels serveis jurídics de la cambra, ha tombat la iniciativa en entendre que una mesura com aquesta requereix d’una reforma constitucional.

Botran ha lamentat la decisió i ha dedicat el seu temps a la tribuna de l’hemicicle a criticar l’actitud de la mesa. Batet li ha demanat tres vegades que se cenyís al debat en curs. Després d’advertir-lo, li ha retirat l’ús de la paraula i el diputat de la CUP ha tornat al seu escó abans d’esgotar el temps d’intervenció.

La sessió continua amb el debat sobre la presa en consideració de la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial per reforçar la independència judicial. Seguiu la resta del ple en directe al digital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.