Economia

ADICAE veu “paradoxal” i “un escàndol” la sentència sobre Bankia i estudia un recurs

L’associació critica que la decisió provoca “impunitat” davant d’una fallida financera “catastròfica”

L’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (ADICAE) veu “paradoxal” i “un escàndol” la sentència de l’Audiència Nacional que absol Rodrigo Rato i 33 acusats més per la sortida a borsa de Bankia.

En una roda de premsa, el president d’ADICAE, Manuel Pardos, ha dit que la sentència és “històrica, però per la impunitat que estableix davant de la catastròfica fallida de Caja Madrid i sis caixes d’estalvis més, i el corresponent dany causat a gairebé 400.000 petits estalviadors”. ADICAE, que critica que la sentència arriba tard després d’un procés “poc transparent”, estudia ara si recórrer al Suprem.

Segons l’advocat d’ADICAE participant del procés judicial, Luis García Perulles, la sentència és “paradoxal perquè contradiu a la Sala Civil del Suprem, que el 2016 va sentenciar que el fulletó informatiu sobre la sortida a borsa de Bankia no contenia prou informació sobre el valor de la companyia, cosa que contradiu la sentència dictaminada avui”. García Perulles diu que el Suprem va establir que el fulletó era “decisiu perquè els accionistes avaluessin la inversió, però que la informació que contenia era inexacta”.

Pardos defensa que la sentència “posa de manifest els problemes d’una justícia lenta en un procés poc transparent”, i remarca que ADICAE no permetrà que “el delicte quedi impune”. En aquest sentit, lamenta que hi ha “mil contradiccions” que no s’han aclarit a l’Audiència Nacional.

“De manera insòlita, aquesta sentència dóna més crèdit als pèrits de la defensa i els acusats que als pèrits judicials que va nomenar el Banc d’Espanya, i que no responien a cap interès, i ens sembla il·lògic”, remarca García Perulles.

“Ha quedat demostrat que hi havia deterioraments ocults de Bankia posats de manifest pels pèrits del Banc d’Espanya, que declaren que hi va haver fraus comptables patents, i la sentència no s’hi pronuncia”, s’exclama l’advocat. “És tant cridaner com estrany que la sentència doni ’carta de naturalesa’ a la supervisió de la sortida a borsa per part del Banc d’Espanya i la CNMV i alhora menyspreï els informes pericials fets pels tècnics del supervisor bancari”, afegeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.