Economia

Un de cada tres bars de Girona, en traspàs

Fins a un 35% de bars, cafeteries i restaurants han de tancar les portes

L’impacte del coronavirus s’ha deixat notar de manera important als bars, cafeteries i restaurants de Girona. I és que actualment un de cada tres establiments d’aquest sector a la ciutat està en traspàs. Així ho assegura el president de l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona (Ahtrg), Josep Carreras, que adverteix que els fons d’inversió estan començant a comprar alguns d’aquests negocis. “Això suposa perdre l’ADN gironí, allò que ens agrada tant als d’aquí”, assenyala. Un altre col·lectiu preocupat per la situació són els comerciants de la ciutat, que consideren “clau” aquest tercer trimestre per poder remuntar les vendes i evitar que hi hagi més tancaments.

Les restriccions imposades arran de la pandèmia i els missatges perquè s’eviti el contacte social estan passant factura a l’hostaleria de Girona ciutat. Actualment, un 35% de cafeteries, bars, restaurants i, en menor mesura, hotels, es traspassen. “Podem trobar el que vulguis, allà on vulguis, al preu que vulguis i de la manera que vulguis”, lamenta Carreras.

Des del sector donen per “perdut” el mes d’octubre i recorden que el de novembre ha estat “històricament fluix”. I el problema es pot agreujar si les mesures de restricció s’allarguen fins al desembre. “Hem de replantejar què fem perquè ara per ara estem lluitant per sobreviure, no per guanyar diners”, adverteix Carreras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.