Cinema

Sitges manté el 53% de la recaptació

Àngel Sala, director del Festival de Sitges, va explicar ahir, en una trobada amb la premsa: “Estem consultant l’afectació que té per al festival la decisió del govern de limitar el 50% de l’aforament de cinemes i teatres”, una tasca gens fàcil: “Les normes són retroactives, però ja tenim moltes entrades venudes anticipadament [l’aforament és entre el 60% i el 70%]. Falta saber exactament les directrius dels departaments implicats.” El tancament dels cinemes a partir de les 23 hores també pot afectar el festival.

Per al proper cap de setmana, ja amb les mesures en vigor, hi ha moltes entrades venudes. En tot cas, Àngel Sala va afirmar: “L’edició s’acabarà perquè no s’ha dit en cap moment que es tanquen els festivals de cinema ni els cinemes”, i “no som cap fira ni congrés, això ho defensaré fins al final”. “Acabarem molt primets, com diu Han Solo a Star Wars quan els esclafa la paret, però acabarem el festival.” El certamen, va assegurar, “actuarà en coordinació amb les institucions, demanarem unes directrius molt clares”.

Xifres positives

Àngel Sala fa una valoració positiva de la primera meitat del festival: “Estem en un 53% de recaptació respecte a l’any passat, és més o menys el que estava previst, tenint en compte la limitació de l’aforament, l’impacte psicològic de la pandèmia i l’econòmic.” No avança res del festival del 2021 per la incertesa de la situació, però assegura: “Si s’ha fet enguany, l’any que ve es farà.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.