Educació

CCOO alerta que els monitors d’escoles amb positius no s’aïllen

El personal de lleure que treballa a les escoles té una sobrecàrrega de feina i una inseguretat que es manifesta en el fet que, per exemple, a un 63% dels monitors no se’ls confini ni se’ls practiqui cap prova PCR tot i que hi hagi casos positius als seus centres. Així ho va denunciar ahir CCOO a partir d’una enquesta realitzada a 555 treballadors de l’espai de migdia, acollida, extraescolars i de suport a l’educació infantil de més de 400 centres.

El personal de menjador, el més nombrós, assenyala que un 82% dels centres no han augmentant la plantilla tot i la sobrecàrrega de feina que suposa haver de dur el dinar a les classes i de netejar i desinfectar els espais. També es queixen que treballen amb mascareta de tela, insuficient quan els alumnes estan sense mascareta i a poca distància. El personal vetllador lamenta la falta de protecció adequada, mentre que el d’extraescolar adverteix d’un descens d’activitats i el de suport a les escoles bressol, d’alteracions de la jornada laboral. CCOO conclou que els protocols d’Educació són insuficients i que no s’ha contractat el personal promès. El departament al·lega que els monitors “no pertanyen a grups estables perquè no són contacte estret”, que duen mascareta i que el servei epidemiològic decideix, cas per cas, si hi ha contacte estret i s’ha de fer la PCR.

D’altra banda, els sindicats Professors de Secundària i la CGT han convocat la segona jornada de vaga per demanar més contractació de docents i reduir així les ràtios.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.