Gran angular

Com un ‘gamer’ professional

Són bons temps per al videojoc, amb l’auge dels e-sports, que organitzen lligues en què el nivell de professionalització i de captació d’inversions ja té poc a envejar a les competicions esportives del món físic. Als milions d’espectadors d’aquests espectacles, gamers amateurs, els agradaria poder emular els professionals, i ara la plataforma OnlineChampion els ofereix l’opció de competir en un ampli ventall de videojocs: “Ens adrecem a la base de la piràmide, la dels milions i milions de persones que juguen cada dia”, expliquen.

Com diu Àlex Mallart, un dels fundadors d’aquesta start up, “a molta gent li agradaria competir, però no tenen la manera de fer-ho amb cara i ulls, i tenint com a oponent algú del seu nivell”: “Nosaltres hem dissenyat un programari que avalua el nivell de competitivitat de cada usuari.” A banda d’automatitzar processos perquè cadascú trobi un adversari ad hoc, la plataforma ofereix l’incentiu de la recompensa, tant en jocs triple A, talment com League of Legends, Temafigth Tactics i PUBG, com en minijocs ideals per al mòbil, com Clash Royale i els clàssics PacMan i Tetris.

Els premis, i el negoci de l’empresa, es financen amb les subscripcions dels usuaris, que a mesura que sumen punts en cada partida i grimpen posicions en el rànquing, els poden bescanviar per monedes: Fun Coins, que es fan servir per participar en sortejos per aconseguir premis o l’altra moneda, OC Cash, que serveix per inscriure’s en les competicions importants o per bescanviar-la per productes com mòbils o consoles.

Al darrere d’aquesta versió d’OnlineChampion.com, que fa poques setmanes que està disponible, hi ha una tasca de perfeccionament que ha durat tres anys, per convertir la plataforma, de fet, en una xarxa social que afavoreixi la interrelació entre gamers: “Volem que tots els usuaris trobin en la plataforma un punt de trobada on compartir amb altres jugadors les seves experiències i que es puguin enriquir els uns als altres.” Així mateix, a banda de l’accés a la Lliga OC, sortejos exclusius, la plataforma vol oferir un tracte exquisit al jugador, que pot rebre recompenses diàries d’OC Cash i Fun Coins per connectar-se o per ser objecte de millores estètiques del seu perfil.

De cara al futur, OnlineChampion.com té previst incorporar més jocs triple A, com el popularíssim Fortnite: “Per a aquest joc, i per a d’altres, hem d’estudiar molt bé com fem la integració, cal automatitzar-ho tot molt bé perquè prioritzem la satisfacció de l’usuari.”

De cara a l’any vinent, OnlineChampion.com té previst obrir una ronda de finançament, d’abast estatal i internacional, per donar suport als seus plans d’expansió a un públic global.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.