Empreses

Delta Tecnic es planta a Mèxic

La companyia que produeix i distribueix concentrats de color atendrà tot el continent americà des de Querétaro

Delta Tecnic, amb seu a Sant Celoni i participada per Aurica Capital des del 2017, està especialitzada en la producció i distribució de concentrats de color i matèries primeres per a plàstics, cables, tintes, pintures i cosmètica. El pas cap a la internacionalització el va fer el 1989, però no ha estat fins ara que ha obert una nova planta de producció a Mèxic, a la localitat de Querétaro, un hub industrial amb una forta presència del sector de l’automòbil i l’aeronàutica. Des de la nova fàbrica, Delta Tecnic subministrarà els seus productes al continent americà, posant el focus en el mercat de l’automoció. Actualment l’empresa distribueix els concentrats de color a més de seixanta països.

El mercat mexicà, on l’empresa ja comercialitza els seus productes des de fa vint-icinc anys, representa, juntament amb l’espanyol, el 40% de la seva xifra de negoci. Només a Mèxic, Delta Tecnic preveu una facturació de 3 milions d’euros per a aquest any, xifra que espera duplicar el 2021. A més, l’apertura de la nova fàbrica facilitarà les exportacions que ara fa des de les dues plantes productives que té a Sant Celoni a diversos països americans, entre els quals hi ha els Estats Units, el Canadà, Costa Rica, Colòmbia, el Perú, el Brasil, Xile i l’Argentina.

El context d’emergència sanitària ha afegit complexitat a la seva estratègia internacional, tot i que en cap moment ha interromput el subministrament als seus clients. “Al principi de la pandèmia ens van designar com a indústria essencial perquè subministrem al sector bancari i farmacèutic, entre d’altres, però tot i això ens va afectar l’aturada que va patir el sector de l’automoció, tant aquí com a Mèxic”, explica Eric Xirinachs, CEO de la companyia des de l’1 de juliol. El seu antecessor, Martí Baqués, ha passat a formar part del consell d’administració de la firma.

Delta Tecnic és experta en la integració del color en el procés de fabricació dels cables per a la indústria de l’automoció, i si es té en compte que un cotxe porta entre 2 i 6 km de cablejat, segons el model del vehicle, l’aturada del sector de l’automoció, tot i que breu comparada amb la d’altres sectors econòmics, va causar impacte en la firma. “Enguany tancarem lleugerament per sota de la facturació del 2019, però seguirem per sobre dels 40 milions d’euros anuals”, diu el conseller delegat.

Color integrat.

De fet, explica que en cert sentit la pandèmia els ha beneficiat. “Segons les primeres dades, sembla que ara hi ha una major conscienciació ambiental i també que la llar ha adquirit més importància. I en aquest àmbit entra l’arquitectura, on es busca l’estalvi energètic, que porta a un canvi en els materials que s’utilitzen per construir, per exemple, les finestres, en les quals el plàstic està substituint l’alumini, i nosaltres proveïm de color aquests perfils. També observem el mateix en els electrodomèstics, que estan farcits de cables.”

Delta Tecnic fabrica concentrat de color dissenyat especialment per poder introduir-lo en la cadena de producció del plàstic. S’han especialitzat en la indústria del cable i “proveïm els colors de manera molt eficient perquè la producció ho sigui també al màxim”: “No pintem els productes, sinó que proveïm de l’ingredient necessari perquè el fabricant l’afegeixi en el procés de producció, de manera que el producte ja tingui el color en el moment en què es produeix”, puntualitza.

L’empresa té dues divisions. Una primera és DeltaColor Masterbatch, que fabrica i comercialitza en l’àmbit global concentrats de color per a la indústria del cable i el PVC. És el pal de paller de la firma i destina el 80% de la seva producció a l’exportació, de la qual un 50% va cap a Europa. La seva capacitat assoleix les 18.000 tones anuals i compta amb 22 línies de producció. Delta Trading Pigments és la segona divisió, que alhora es divideix en dos negocis: els tints per a plàstics, amb una facturació anual de 4 milions d’euros, i els pigments, amb 9 milions d’euros anuals, amb una subdivisió dedicada a la cosmètica.

“El valor afegit de Delta Tecnic és que som capaços d’afegir el color al producte sense que afecti les seves característiques ni la productivitat ni l’eficiència dels processos productius. Ans al contrari, ajudem a augmentar-los”, rebla Xirinachs.

DELTA TECNIC

Facturació
43 M€
Treballadors
200
Any de fundació
1982
El desplegament de la tecnologia 5G serà un nou impuls per a la companyia de Sant Celoni, que assegura que no té cap competidor que treballi amb tanta expertesa en tots els àmbits que la firma abasta. Són grans especialistes en la seva veta de mercat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.