Economia

Els autònoms s’hauran d’inscriure en un registre per optar a noves ajudes 

El Govern ultima un nou mecanisme d’ajudes econòmiques per als autònoms afectats per la crisi de la Covid-19, que passaria per l’habilitació d’un registre en el qual els treballadors per compte propi haurien d’inscriure’s prèviament per poder optar a les noves prestacions.

El president en funcions de la Generalitat i conseller d’Economia, Pere Aragonès, s’ha reunit aquest dissabte de forma telemàtica amb la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i els titulars de Treball i Polítiques Digitals, Chakir el Homrani i Jordi Puigneró, respectivament, per seguir treballant en el disseny d’aquest nou mecanisme d’ajuts, després del fiasco de l’anterior convocatòria.

Amb aquesta nova fórmula, que el Govern podria aprovar al consell executiu de la setmana que ve, es volen evitar els problemes que es van viure l’anterior vegada, quan els servidors web es van col·lapsar perquè el criteri de concessió dels ajuts va ser el d’ordre d’inscripció, el que va provocar que desena de milers d’autònoms se’n quedessin sense.

El nou mecanisme d’ajudes en què treballa la Generalitat està basat en un registre previ en el qual s’han d’inscriure els treballadors autònoms per poder accedir a noves ajudes econòmiques, segons han explicat fonts de la Generalitat.

Aquest registre estarà obert durant uns dies perquè els interessats es puguin apuntar i aportar una sèrie de dades encara per determinar.

En base a aquest registre i als criteris que finalment s’estableixin per al repartiment de les prestacions, el Govern espera poder procedir de forma més àgil al repartiment dels ajuts i que aquestes arribin a més gent, ja que a partir d’ara no es tindrà en compte l’ordre d’introducció de les dades.

L’executiu català confia posar en marxa aquest registre els pròxims dies, en els quals també seguirà treballant per ultimar el disseny de les ajudes.

La Generalitat, a més, preveu reunir el Consell de Treball Autònom per explicar al sector el nou mecanisme ideat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.