Política

Els centres comercials qualifiquen de “gerro d’aigua freda” la demora de la reobertura

La patronal del sector espera que demà el Procicat ho autoritzi i poder així obrir diumenge

Alerten que la situació és “crítica”

El portaveu de l’Associació Espanyola de Centres Comercials a Catalunya, Víctor Garcia, ha qualificat de “gerro d’aigua freda” que el Procicat hagi ajornat fins demà la reunió en què s’havia de decidir si es permetia reobrir aquests establiments.

En declaracions a TV3, Garcia ha admès que avui “no ha estat un dia fàcil” perquè esperaven una decisió del govern que no ha arribat, i això ha estat un “gerro d’aigua freda”. A més, ha lamentat que fins al moment no han rebut cap comunicat oficials de les autoritats on se’ls expliqui el perquè de l’ajornament de la reunió o els motius pels quals han de continuar tancats.

Ha recordat que la situació del sector és “crítica” i ha lamentat haver d’esperar fins demà, quan està previst que es reuneixi l’òrgan interdepartamental. El portaveu ha desitjat que el Procicat doni aquest dissabte llum verd a la reobertura, com s’ha especulat al llarg de la setmana.

Des de la patronal comercial no entenen perquè des del principi de les mesures restrictives no se’ls permet obrir els establiments. Les seves discrepàncies amb la decisió s’han accentuat encara més després de les imatges del pont de la Puríssima, en què es veien aglomeracions de compradors als eixos comercials i grans magatzems dels centres de les ciutats.

Segons Garcia, aquestes situacions “justifiquen encara més” que els centres comercials puguin obrir, perquè, a parer seu, ajudarien a esponjar la massa de compradors i, per tant, a combatre els riscos de la pandèmia de la Covid-19.

Si el Procicat decideix demà permetre la reobertura, les botigues s’enfrontaran a un altre problema, en aquest cas logístic, perquè en dotze hores “no pots treure els treballadors de l’ERTO”. Però en tot cas, Garcia ha desitjat que “aquest sigui el problema”, i ha augurat que els botiguers farien tot el que estigués al seu abast per, almenys diumenge, poder obrir “amb tota normalitat”.

Pel que fa a les condicions de la reobertura, ha recordat que el sector comercial és el “primer” que ha proposat mesures de seguretat, i ha assegurat que si cal fer inversions per condicionar els locals, les faran. “Ens adaptarem al que calgui, però que ens deixin obrir”, ha indicat.


Governants sensats i decisions intel·ligents
Jordi Casas, portaveu de les 17 associacions signants del manifest per la reobertura de les botigues als centres comercials, ha lamentat la “falta de transparència” de les reunions del Procicat, on no hi ha representants “de les empreses i els treballadors”. Una manca de transparència que, al seu parer, “dona a la ciutadania la sensació que les coses no són ni clares ni intel·ligents”.

“Un govern que deixa obrir grans magatzems i deixa tancades petites botigues s’ho ha de fer mirar. El nostre país necessita governants sensats que prenguin decisions intel·ligents”, ha considerat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.