Societat

El Consell Municipal d’Universitats de Barcelona demana recuperar la presencialitat com més aviat millor

L’òrgan adverteix dels efectes negatius que la docència telemàtica té en els alumnes

El Consell Assessor Municipal d’Universitats (CAMU), espai de trobada entre l’Ajuntament de Barcelona i la comunitat universitària, demana recuperar la presencialitat com més aviat millor. En un comunitat, l’òrgan mostra preocupació per les dificultats i conseqüències que planteja la reducció de l’activitat presencial als campus. Entenen la necessitat de prioritzar els criteris de salut pública però remarquen “els efectes negatius que tot plegat genera en la formació i socialització de l’estudiantat”. Per aquest motiu, demanen a les autoritats sanitàries que es tinguin en compte aquests efectes i es recuperi la docència presencial “tan aviat com les condicions sanitàries ho permetin”.

A més, demanen que en la tornada a les aules es prioritzi els alumnes de nou accés que encara no han pogut gaudir d’una experiència universitària “normalitzada”.

En el comunicat també remarquen el “gran esforç” fet fins ara per les universitats per disposar d’aules “segures” i mantenir l’activitat de forma digital.

El CAMU s’organitza a través del Plenari del consell i està integrat per la Presidència (que ocupa l’alcaldessa Ada Colau), dues Vicepresidències, representants de tots els grups municipals, representants de les universitats públiques i privades, així com sis persones expertes de l’àmbit professional, acadèmic i científic.

També hi formen part, amb una persona representant, els principals sindicats d’estudiants (AEP, AJEC i SEPC) i de persones treballadores (CCOO i UGT) i entitats socials i veïnals, així com la Secretaria d’Universitats i Recerca i el Consell Interuniversitari de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.